UFC-icoon Demetrious Johnson neemt schokkend besluit: fans in shock Nieuws
Nieuws

UFC-icoon Demetrious Johnson neemt schokkend besluit: fans in shock

UFC-icoon Demetrious Johnson neemt schokkend besluit: fans in shock

Demetrious Johnson een legendarische naam in de wereld van mixed martial arts MMA heeft zijn afscheid aangekondigd. De voormalige UFC-kampioen en ONE vlieggewicht kampioen maakte zijn beslissing bekend tijdens ONE 168. Deze werd afgelopen nacht gehouden in de Ball Arena in Denver Colorado.

Jaren geleden werd Johnson op nogal opmerkelijke wijze binnengehaald bij ONE na een ruil tussen de organisatie en de Amerikaanse organisatie UFC. Johnson werd eigenlijk meer gebruikt als uithangord dan dat hij in actie kwam. Toch is de Amerikaan nu klaar met MMA.

“Zoals ik de vorige keer al zei toen ik naar Denver kwam, vertelde ik jullie dat het mogelijk mijn laatste gevecht zou zijn, en ik loog niet. Ik ben klaar. Ik ben klaar met het deelnemen aan mixed martial arts, en ik wil jullie enorm bedanken voor het geven van deze kans,” zei een emotionele Johnson tegen het aanwezige publiek.

Johnson mogelijk nog actief in jiu-jitsu

Hoewel Johnson zijn MMA-handschoenen aan de wilgen hangt is het niet uitgesloten dat hij nog actief blijft in jiu-jitsu. Mogelijk binnen de ONE Championship. Na zijn aankondiging werd Johnson direct opgenomen in de Hall of Fame van ONE Championship. Een welverdiende eer na een indrukwekkende carrière.

Sinds zijn overwinning op Adriano Moraes tijdens een ONE Fight Night-evenement in Broomfield, Colorado, ongeveer 16 maanden geleden heeft Johnson zich gericht op andere activiteiten. Hij heeft zich beziggehouden met zijn podcast en heeft deelgenomen aan verschillende grappling wedstrijden.

Een carrière vol hoogtepunten in de vechtsportgeschiedenis

Demetrious Johnson nu 38 jaar oud wordt door velen beschouwd als een van de beste vechters in de geschiedenis van de vechtsport. Zijn carrière kende talloze hoogtepunten zowel in de UFC als bij ONE Championship. Johnson brak records in de UFC door de vlieggewicht-titel maar liefst 11 keer op rij te verdedigen van 2012 tot 2018.

Zijn tijd bij de UFC kwam in oktober 2018 tot een einde toen hij in een historische deal tussen grote de beide organisaties werd ingelijfd door ONE Championship in ruil voor Ben Askren.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws