UFC-ster Dvalishvili geeft miljoenenbeloning weg: 'Volkskampioen' Nieuws
Nieuws

UFC-ster Dvalishvili geeft miljoenenbeloning weg: 'Volkskampioen'

UFC-ster Dvalishvili geeft miljoenenbeloning weg: 'Volkskampioen'

Merab Dvalishvili de nieuwe UFC-kampioen kreeg een ongelooflijke beloning van de Georgische regering een miljoen Georgische Lari. Wat neerkomt op ongeveer $367.666.

De 33-jarige vechter maakte eerder deze maand indruk door Sean O'Malley te verslaan tijdens UFC in Las Vegas en de bantamweight titel mee naar huis te nemen.

Merab Dvalishvili geeft zijn miljoen weg voor een goed doel

In plaats van het geld voor zichzelf te houden, besloot Dvalishvili meteen om de volledige beloning weg te geven. Hij wil het gebruiken om goede doelen te steunen en MMA-teams, evenals BJJ-, judo- en worstelclubs in Georgië te helpen groeien.

Het is zijn droom om de volgende generatie UFC-kampioenen uit Georgië voort te brengen, en dit geld moet daarbij helpen.

Dominante overwinning op Sean O'Malley in Las Vegas

Tijdens het gevecht in Las Vegas liet Dvalishvili zijn klasse zien. Vanaf de eerste ronde zette hij een moordend tempo in, bleef O'Malley onder druk zetten en bracht hem keer op keer naar de grond.

Na vijf zware rondes was het overduidelijk: de jury gaf hem een unanieme overwinning en de felbegeerde bantamweight titel.

Emoties en trots na de overwinning

Op de persconferentie na het gevecht kon Dvalishvili zijn emoties niet verbergen. “Toen ik opstond, realiseerde ik het me ineens: de riem is van mij, ik ben de kampioen,” vertelde hij zichtbaar geëmotioneerd.

“Dit is voor Georgië. Mijn land heeft me alles gegeven, en ik vecht voor hen.” Met 18 overwinningen uit 22 gevechten op zijn naam heeft Dvalishvili nu zijn plek aan de top van de MMA-wereld veroverd.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws