Nieuws

UFC-ster Pereira in de ring tegen zwaargewicht bokser: 'Glory skills'

Alex Pereira, de Braziliaanse krachtpatser met de bijnaam ‘Hands of Stone’, heeft zichzelf meteen aangemeld toen UFC-baas Dana White liet weten dat de UFC zich nu ook op professioneel boksen gaat richten. Pereira, die zijn naam groot maakte bij kickboksorganisatie GLORY, is er helemaal klaar voor om nu ook de boksring te betreden. En als je Pereira een beetje kent, weet je dat hij geen uitdaging uit de weg gaat.

Dana White kondigde deze grote stap onlangs aan, en dat bracht gelijk heel wat teweeg in de vechtsportwereld. Pereira stond al te trappelen en liet er geen gras over groeien. Hij heeft zichzelf als een van de eersten op de lijst gezet om in deze nieuwe UFC-boksdivisie te knallen.

Van GLORY tot UFC en nu boksen – Pereira is overal klaar voor

Pereira staat bekend als een vechter die overal succesvol is, of het nu kickboksen of MMA is. Hij bouwde zijn carrière op bij GLORY, waar hij met zijn harde stoten en tactische vechtstijl meerdere titels pakte. Daarna stapte hij over naar de UFC, waar hij in razend tempo naam maakte en twee wereldtitels veroverde. Maar daar houdt het dus niet op. Pereira wil nu ook in het boksen laten zien wat hij kan. En als hij eenmaal een doel heeft, weet je dat hij alles op alles zet.

Sparsessie tegen zwaargewicht Igor Adiel

Op 29 september deelde Pereira een video op zijn YouTube-kanaal waarin hij vier rondes aan het sparren is met de Braziliaanse zwaargewicht bokser Igor Adiel. Adiel heeft een record van 13-1-0, met al zijn overwinningen via knock-out. Een geduchte tegenstander dus, maar Pereira leek geen enkel probleem te hebben met Adiel’s kracht. Ondanks dat Adiel jonger en iets kleiner is, liet Pereira zien dat zijn vuisten nog altijd even hard aankomen.

De jaren bij GLORY hebben Pereira gevormd tot een vechter die in elke ring zijn mannetje staat. Zijn sterke stootkracht en vechtinzicht, ontwikkeld tijdens die intense kickboksjaren, komen hem nu goed van pas in zijn nieuwe bokscarrière.

Dana White’s boksdroom en Pereira’s directe deelname

Toen Dana White aankondigde dat de UFC zich ook op boksen gaat richten, waren er meteen veel vragen. Wie zou de eerste grote naam worden? Welke vechters willen overstappen naar de boksring? Pereira had die vragen snel beantwoord door zich als een van de eerste grote sterren op te geven. Hij ziet dit niet alleen als een kans om iets nieuws te doen, maar ook om te laten zien dat hij in elke vechtsport kan domineren.

Pereira heeft er alles voor over om zich te bewijzen in de boksring. Zijn tijd bij GLORY, waar hij bekendstond om zijn keiharde knock-outs, was al een voorbode van wat hij in boksen kan bereiken. Hij weet dat hij zijn handen moet laten spreken, en als iemand dat kan, dan is het Pereira wel.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws