UFC-ster Rozenstruik doet emotionele oproep: 'Hulp hard nodig' Nieuws
Nieuws

UFC-ster Rozenstruik doet emotionele oproep: 'Hulp hard nodig'

UFC-ster Rozenstruik doet emotionele oproep: 'Hulp hard nodig'

De Surinaamse UFC-vechter Jairzinho Rozenstruik zit met een zwaar hart. Vandaag deelde hij een persoonlijke en emotionele oproep op zijn social media. Zijn langetijds coach en mentor, Michael Babb, is ernstig ziek.

Babb vecht tegen kanker en heeft dringend hulp nodig om de behandelingen te kunnen betalen. Voor Rozenstruik is dit niet zomaar een oproep: het gaat om een man die een grote invloed heeft gehad op zijn carrière én leven.

De vechtsportgemeenschap voelt mee

Kanker is meedogenloos, en het maakt geen onderscheid, zelfs niet in de wereld van de vechtsport, waar strijd en doorzettingsvermogen dagelijkse kost zijn. Michael Babb, de man die niet alleen Rozenstruik naar de top van de UFC begeleidde, maar ook talloze andere vechters inspireerde, staat nu zelf voor zijn grootste gevecht. Maar dit gevecht kan hij niet alleen aan. Hij heeft financiële steun nodig om zijn behandeling voort te zetten, en daar komt de oproep van Rozenstruik om de hoek kijken.

"Een van de meest invloedrijke leraren in mijn leven, Michael Babb, vecht tegen kanker," schreef Rozenstruik op zijn social media. "Hij is altijd een bron van kracht en wijsheid geweest, en nu heeft hij onze steun nodig. Elk beetje helpt in deze strijd."

UFC-ster Rozenstruik doet emotionele oproep: 'Hulp hard nodig'
Michael babb in het ziekenhuis

Het raakt mensen als een mokerslag. Want Babb, de man die vechters heeft leren vechten, moet nu zelf knokken tegen iets dat geen referee stopt. De realiteit van zijn situatie is hard: zonder genoeg geld kan hij de medische zorg niet krijgen die hij nodig heeft. Daarom is er een inzamelingsactie gestart (klik hier).

De weg naar 100.000 dollar

Om de behandelingen van Babb te kunnen betalen, is er een streefbedrag van 100.000 dollar nodig. Het bedrag lijkt misschien enorm, maar de gemeenschap is al in actie gekomen. Binnen korte tijd is er al iets meer dan 11.000 dollar opgehaald. Er is nog een lange weg te gaan. Elke donatie hoe klein ook maakt een verschil.

Rozenstruik laat in zijn oproep zien hoe diep deze situatie hem raakt. Dit is niet alleen een coach die zijn loopbaan heeft gevormd, maar ook een vriend en mentor. "Overweeg alstublieft om te doneren om te helpen met zijn medische behandeling," zei hij, en zijn woorden lieten geen twijfel: Babb is iemand die altijd klaarstond voor anderen, nu is het tijd om iets terug te doen.

De kracht van Michael Babb

Voor veel vechters en fans is Michael Babb een naam die respect afdwingt. Hij is geen man van de spotlight, maar achter de schermen heeft hij talloze vechters geholpen hun dromen na te jagen. Zijn lessen gingen niet alleen over de techniek van het vechten, maar ook over karakter en mentale kracht. Nu moet hij zelf de mentale strijd aangaan tegen een ziekte die geen genade kent.

De vechtsportwereld heeft een unieke saamhorigheid, en Rozenstruik hoopt dat deze kracht nu naar voren komt voor Babb. "Hij heeft altijd voor ons gestreden, nu vechten we voor hem," zegt Rozenstruik. En hoewel hij niet gewend is om buiten de ring om hulp te vragen, is het nu noodzakelijk. De vechter hoopt dat de gemeenschap de noodzaak ziet en dat de donaties blijven stromen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws