🎥 UFC-Vechter bezwijkt bijna bij droogtraining! 'Hulp van MMA-legende' Nieuws
Nieuws

🎥 UFC-Vechter bezwijkt bijna bij droogtraining! 'Hulp van MMA-legende'

🎥 UFC-Vechter bezwijkt bijna bij droogtraining! 'Hulp van MMA-legende'

Elves Brener haalde weliswaar het gewicht voor zijn lichtgewicht gevecht tegen Myktybek Orolbai op UFC 301, maar dat lijkt een ware beproeving te zijn geweest.

Gelukkig kon Brener rekenen op de steun van zijn teamgenoten, waarvan er eentje hem wel heel erg van nabij bijstond tijdens zijn lijden.

Sauna-strijd: Oliveira helpt Brener door helse droogtraining

Brener woog vrijdag tijdens de officiële weging in op 71,2 kilo (156 pond). Precies rond diezelfde tijd plaatste Allan Nascimento, Brener's teamgenoot bij Chute Box, een video op Instagram van Brener's loodzware droogtraining.

De beelden tonen een duidelijk aangeslagen Brener in een kleine infraroodsauna, waar hij zelfs even het bewustzijn lijkt te verliezen. Voormalig lichtgewicht kampioen Charles Oliveira was daar ook bij aanwezig om hem bij te staan.

Brener niet de enige met problemen: Gomis medisch afgekeurd

Brener was niet de enige UFC 301 vechter die moeite had met het halen van het gewicht. Franse vedergewicht vechter William Gomis werd vrijdag van zijn gevecht tegen Jean Silva gehaald na een alarmerende weging.

Kort daarvoor was Gomis al achter de schermen gefilmd terwijl hij overgaf.

Brener klaar voor statement ondanks zware droogtraining

Ondanks zijn ogenschijnlijk zware droogtraining lijkt Brener vastbesloten om opnieuw een statement te maken in de UFC's lichtgewicht divisie, die bekend staat om zijn enorme concurrentie. 2023 was immers een doorbraakjaar voor hem, met overwinningen op topfavorieten Zubaira Tukhugov en Guram Kutateladze.

Ook behaalde hij een knock-out over Contender Series veteraan Kaynan Kruschewsky tijdens het UFC Sao Paulo evenement in november.

De 26-jarige Brener zal opnieuw als underdog de octagon betreden tegen Orolbai. Zijn tegenstander zit op een winstreek van zeven gevechten, waaronder een overwinning op korte termijn tegen Uros Medic bij zijn weltergewicht debuut in november vorig jaar.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws