Nieuws

UFC vechter Khamzat Chimaev's duistere geheim: 'verborgen waarheid'

In de wereld van Mixed Martial Arts MMA spelen niet alleen fysieke kracht en techniek een grote rol. maar ook de politieke krachten erachter. Een recente video duikt in het leven van Ramzan Kadyrov de leider van Tsjetsjenië en zijn invloed op zowel de sport als op de geopolitiek. En hoe UFC vechter Khamzat Chimaev ingezet wordt als een marionet.

In 2021 trok Khamzat Chimaev zich terug uit een gevecht met Leon Edwards. Dit vanwege ernstige complicaties door COVID-19. De MMA-gemeenschap was in rouw totdat Ramzan Kadyrov de controversiële president van Tsjetsjenië tussenbeide kwam. Deze verklaarde dat Chimaev niet zou stoppen met de sport. Dit was het moment waarop veel MMA-fans voor het eerst kennismaakten met Kadyrov.

De duistere achtergrond van Kadyrov en zijn regime

Voor wie dieper groef ontvouwde zich een verhaal van mensenrechtenschendingen waaronder ontvoeringen martelingen en moorden. Kadyrov die aan de macht kwam na de dood van zijn vader tijdens de Tsjetsjeense oorlog heeft zijn regime opgebouwd op basis van geweld en angst. Hij wordt gezien als een brute dictator die zich niet alleen richt op politieke tegenstanders. Maar ook op minderheidsgroepen zoals de LGBTQ-gemeenschap.

Het gebruik van MMA voor propaganda

Kadyrov heeft zijn eigen MMA-club opgericht, genaamd de Akhmat MMA Fight Club, genoemd naar zijn vader. Deze club heeft tal van bekende vechters aangetrokken, gelokt door lucratieve contracten en moderne trainingsfaciliteiten. Maar de connectie tussen Kadyrov en de sport gaat veel verder dan alleen maar fandom. Het gebruik van MMA door Kadyrov dient als een middel om zijn regime te versterken en te promoten.

Chimaev: Een pion in het propagandaspel van Kadyrov

Chimaev geboren in Tsjetsjenië maar opgegroeid in Zweden is door Kadyrov omarmd als een boegbeeld van Tsjetsjeense kracht en mannelijkheid. Hoewel Chimaev bekendstaat om zijn agressieve vechtstijl wordt hij nu ook gezien als een instrument voor de propaganda van Kadyrov. Regelmatig is hij te zien in de nabijheid van Kadyrov waarbij hij luxe geschenken ontvangt en meedoet aan staatspropaganda.

Het gevaar van politieke betrokkenheid in de sport

De betrokkenheid van Kadyrov bij MMA is niet zonder controverse. Het gebruik van de sport als middel voor staatspropaganda en het promoten van zijn regime heeft geleid tot spanningen binnen de sportwereld. Gevechten die plaatsvinden onder de vlag van Kadyrov worden niet alleen gezien als sportieve prestaties, maar ook als politieke statements die zijn macht en controle symboliseren.

De toekomst van MMA onder het bewind van Kadyrov

Hoewel Chimaev voorlopig een ster blijft binnen de UFC, wordt hij beperkt in zijn mogelijkheden om wereldwijd te vechten vanwege zijn connectie met Kadyrov. Dit heeft geleid tot speculaties dat Kadyrov zijn carrière controleert en beïnvloedt. Of Chimaev in de toekomst zal blijven vechten onder de schaduw van deze dictator, blijft de vraag.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws