UFC viermanstoernooi voor de BMF-titel: Eindbaas White reageert Nieuws
Nieuws

UFC viermanstoernooi voor de BMF-titel: Eindbaas White reageert

UFC viermanstoernooi voor de BMF-titel: Eindbaas White reageert

LAS VEGAS – UFC-baas Dana White heeft enthousiast gereageerd op een idee van Dustin Poirier. Deze wil een viermanstoernooi voor de BMF-titel. Poirier die al eerder om deze titel vocht wil graag opnieuw meedoen na zijn verlies tegen Justin Gaethje.

Dustin Poirier moest de BMF-titel aan Justin Gaethje laten tijdens UFC 291. Hij is vastberaden om opnieuw voor die belt te gaan. Sinds dat verlies is de titel in handen gekomen van Max Holloway, die Gaethje met een legendarische knockout versloeg op UFC 300 in april van dit jaar.

Poirier wil zijn kans op de BMF-titel terug

Poirier weet dat zijn carrière niet eeuwig doorgaat, maar hij ziet een viermanstoernooi met hem, Gaethje, Max Holloway en Dan Hooker helemaal zitten. Hij heeft een verleden met al deze vechters: 1-1 tegen Gaethje en hij heeft zowel Holloway als Hooker al eens verslagen.

Poirier houdt van het idee van een toernooi

Voor Poirier klinkt het allemaal geweldig. "Dit soort dingen is echt iets voor vechters," vertelde hij in een interview met MMA Today. "Het doet me denken aan de oude PRIDE-dagen. Dat waren echte toernooien, waar je meerdere gevechten op één avond had. Dat is precies wat een BMF hoort te zijn."

Dana White ziet het wel zitten

Dana White, die normaal gesproken niet veel met toernooien heeft, reageerde verrassend positief. Toen hij werd gevraagd naar Poirier’s idee tijdens een persconferentie na Dana White’s Contender Series 75, liet hij weten: "Klinkt leuk! Ik had er nog niet aan gedacht, maar ik hou van het idee."

Ook Dan Hooker lijkt enthousiast. Hij reageerde op "X" (voorheen Twitter) met een knipoog: "Dreig me niet met een leuke avond. 😂."

Poirier’s recente gevechten

Poirier zat sinds zijn verlies tegen Gaethje niet stil. Hij maakte een spectaculaire comeback met een knockout van Benoit Saint Denis op UFC 299. Daarna nam hij het op tegen lichtgewichtkampioen Islam Makhachev op UFC 302, maar moest hij in de vierde ronde opgeven.

Ondertussen blijft Max Holloway, de huidige BMF-kampioen, op zoek naar meer goud. Op 26 oktober 2024 neemt hij het op tegen vedergewicht kampioen Ilia Topuria in het hoofdgevecht van UFC 308 in Abu Dhabi. Dat belooft weer een spektakel te worden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws