Vader Melvin Manhoef achterna! Zoon Million wil stoppen met voetbal voor boksen Nieuws
Nieuws

Vader Melvin Manhoef achterna! Zoon Million wil stoppen met voetbal voor boksen

Vader Melvin Manhoef achterna! Zoon Million wil stoppen met voetbal voor boksen

Million Manhoef de jonge Nederlandse voetballer en zoon an vechtlegende Melvin Manhoef heeft grootse plannen voor zijn toekomst. Hoewel hij momenteel schittert als aanvaller bij Stoke City en Jong Oranje, kijkt de 22-jarige verder dan het voetbalveld.

Manhoef heeft namelijk een opvallend doel voor ogen: na zijn voetbalcarrière wil hij wereldkampioen boksen worden.

Manhoef wil niet tot zijn 35ste voetballen

Manhoef zegt dat hij niet van plan is om tot op hoge leeftijd door te gaan met voetballen. "Acht tot tien jaar", antwoordt hij resoluut op de vraag hoe lang hij nog actief wil blijven als voetballer. "Ik ga niet tot mijn 35ste door. Dat is te lang, want ik heb nog een andere droom die ik wil verwezenlijken."

Die droom ligt in de boksring, een passie die hij heeft overgenomen van zijn vader, Melvin Manhoef, een bekende naam in de vechtsportwereld. En die 22 december de ring in gaat tegen Dave Roelvink op het Boxing Influencers event.

Van voetbal naar de boksring: de droom van Million

Manhoef groeide op met zowel voetbal als boksen, maar als kind leek zijn boksvaardigheid zelfs groter dan zijn voetbaltalent. "Ik had tot mijn veertiende meer talent in boksen dan in voetbal," vertelt hij. Ook nu nog blijft hij actief met boksen, zij het op een laag pitje. "Ik doe het nog wel eens in zomervakanties met mijn broer. Beetje sparren en bijhouden, ook om te kijken of ik het nog kan."

Vader Melvin Manhoef achterna! Zoon Million wil stoppen met voetbal voor boksen
Dave Roelvink vs Melvin Manhoef

Maar voor Manhoef is boksen geen hobby. Zijn ambitie reikt verder dan dat. "Ik wil niet voor de fun gaan boksen," legt hij vastberaden uit. "Ik heb keihard gewerkt om hier te komen als voetballer. Vechten is mijn andere passie en daarmee ben ik hetzelfde van plan. Keihard werken omdat ik denk dat ik daar ook heel ver in kan komen."

De weg naar het wereldkampioenschap boksen

Manhoef wil het maximale halen uit zijn passies. Voor hem is het niet voldoende om enkel succesvol te zijn in voetbal. "Ik wil wereldkampioen worden. Ik geloof dat dat kan. Dan heb ik het maximale uit twee passies gehaald. Hoe mooi is dat?" Voor Manhoef betekent dit dat hij zijn focus in de komende jaren volledig op zijn voetbalcarrière legt, maar met het doel om later net zo succesvol te zijn in de boksring.

Tot zijn dertigste wil hij alles geven op het voetbalveld. Stoke City, de club waar hij momenteel speelt, biedt hem de perfecte uitdaging om dat te realiseren. "In eerste instantie bij Stoke," zegt hij over zijn ambities. "Binnen twee jaar wil ik met de club naar de Premier League. Dat staat nog steeds en ik lig best op schema. Ik ben basisspeler bij Stoke, maar het seizoen is lang met 46 wedstrijden."

Het seizoen is zwaar, maar Manhoef is vastberaden om fit te blijven en zijn doelen te bereiken. "Het belangrijkste is dan wel om fit te blijven. Dan heb ik meer kans op rendement en kan ik andere doelen ook bereiken. Dan moet het vast goed komen."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws