Nieuws

Vechtmachine Manhoef slaat praatjesmakers onderuit | video

Melvin Manhoef heeft een erfenis achtergelaten in zowel MMA als kickboksen die moeilijk te evenaren is. Maar het zijn zijn knockouts die het meest luid spreken. Manhoef begon zijn professionele carrière in de jaren '90 en heeft sindsdien zowel fans als tegenstanders verbijsterd met zijn meedogenloze stijl en ongeëvenaarde kracht. Hij sloeg menig praatjesmaker onderuit die bweerde hem wel even af te straffen.

Melvin Manhoef werd geboren in Suriname en emigreerde op jonge leeftijd naar Nederland. Hoewel zijn ouders hem aanvankelijk richting een voetbalcarrière stuurden ontdekte Manhoef al snel de wereld van het Thaiboksen.

Wat zijn ware roeping bleek te zijn. Op 19-jarige leeftijd maakte hij zijn debuut in MMA. En hoewel hij altijd de voorkeur gaf aan kickboksen toonde hij ook zijn kwaliteiten in MMA.

De opkomst en dominantie van Manhoef in de vechtsport

In de jaren die volgden, schakelde Manhoef tussen MMA en kickboksen en liet hij een spoor van verslagen tegenstanders achter. Zijn eerste grote doorbraak kwam in 2005 toen hij zich vestigde in de licht-zwaargewicht divisie, waar hij zijn tegenstanders op brute wijze domineerde.

De internationale carrière en grote uitdagingen

Manhoef's carrière nam een internationale wending toen hij naar Japan vertrok en deelnam aan het Heroes Light Heavyweight Grand Prix. Hoewel hij soms te maken kreeg met nederlagen zoals tegen Gegard Mousasi bleef hij een van de meest gevreesde vechters in de sport.

Zijn vermogen om terug te komen na verliezen zoals zijn optreden tegen Robbie Lawler in Strikeforce. Bevestigde zijn status als een vechtmachine zonder weerga.

De latere jaren en blijvende impact als MMA-icoon

Hoewel Manhoef zijn carrière afsloot met enkele verliezen waaronder in Bellator blijft hij een prominente figuur in de vechtsportwereld. Zo organiseert hijzelf events onder de WFL vlag en is hij presentator analyst voor Glory Kickboxing via Videoland.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws