Video schokt fans: Uitsluiting transgender bokser geëist Nieuws
Nieuws

Video schokt fans: Uitsluiting transgender bokser geëist

Video schokt fans: Uitsluiting transgender bokser geëist

Imane Khelif is een van de twee transgender boksers die meedoet aan het boksen op de Olympische Spelen in Parijs. Dit zorge al voor opschudding maar video's die op social media massaal opduiken een een partij die Khelif bokste in 2022 en waar een vrouwelijke tegenstander flink moest incasseren roepen nog meer vragen op Khelif wel toe te laten op de Spelen.

De Algerijnse Imane Khelif en Lin Yu-Ting uit Taiwan die als vrouwen zullen deelnemen aan de Olympische Spelen van Parijs 2024 zijn in opspraak gekomen eerder deze week. Vooral Khelif ligt onder vuur over het onterechte voordeel dat deze zal hebben tegen een vrouw in de ring.

Khelif is te zien terwijl deze duidelijk de Mexicaanse tegenstander domineert qua kracht in de stoten. Reacties op de video's zijn da ook niet mals en fans roepen op om de toelating alsnog te cancellen. Ook omdat Khelif na DNA-tests tijdens het kampioenschap in New Delhi in maart 2023 werd gediskwalificeerd voor het hebben van mannelijke XY-chromosomen.

Of Khelif en Lin Yu-Ting alsnog worden geschrapt is niet duidelijk. Beiden staan gepland om binnenkort in de Olympische ring te verschijnen.Uitsluiting van Transgender Boksers na Schokkende Video's

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws