Waarom Jake Paul tegen 58-jarige Tyson bokst: Manager schiet critici af Nieuws
Nieuws

Waarom Jake Paul tegen 58-jarige Tyson bokst: Manager schiet critici af

Waarom Jake Paul tegen 58-jarige Tyson bokst: Manager schiet critici af

Jake Pauls manager, Nakisa Bidarian, heeft een boodschap aan critici van het geplande boksgevecht tussen Paul en Mike Tyson. En het is er een die je niet snel zal verwachten.

Het gevecht tussen Paul en Tyson stond oorspronkelijk gepland voor 20 juli in Dallas, maar werd uitgesteld vanwege gezondheidsproblemen van Tyson. De nieuwe datum is 15 november. Voordat Paul in november tegen Tyson in de ring stapt, vecht hij op 20 juli eerst tegen Mike Perry.

Bidarian verdedigt gevecht Paul vs. Tyson:

  • Leeftijdsverschil maakt gevecht eerlijker
  • Tyson was op 27-jarige leeftijd al een ervaren bokser
  • Paul heeft ondanks zijn jonge leeftijd al veel ervaring
  • Gezondheid Tyson is geen reden om gevecht af te gelasten
  • Beide boksers kunnen winnen, dat maakt het gevecht spannend

Veel fans en experts vroegen zich al af waarom Paul überhaupt tegen de 58-jarige Tyson zou willen vechten. Sommigen pleiten zelfs voor annulering vanwege de gezondheid van Tyson. Bidarian ziet juist in het leeftijdsverschil de aantrekkelijkheid van het gevecht.

Leeftijd Tyson maakt gevecht juist eerlijker

Tijdens een recent interview in The MMA Hour moest Bidarian zich verdedigen over de ethiek achter het gevecht. "Iedereen kan een maagzweer of een blessure oplopen", zei Bidarian over het gevecht. "

Vanuit mijn perspectief is Mike Tyson juist vanwege zijn leeftijd een logische tegenstander voor Jake Paul. Als Mike begin dertig was, zou een gevecht met Jake, gezien zijn ervaring, geen zin hebben. De leeftijd is juist de factor die het gelijkwaardiger maakt."

Kijk maar naar Mike Tyson op 27-jarige leeftijd, hij stond toen 40-1 in winst-verlies. Jake Paul is 27 en staat 5-0. Op dat moment in zijn carrière was Mike Tyson al 14 jaar profbokser, terwijl Jake Paul er pas 4 jaar op zitten..."

Kan Jake Paul geschiedenis schrijven tegen Mike Tyson?

"Wat het gevecht spannend en serieus maakt, is dat beide boksers kunnen verliezen. Vraag je het aan het grote publiek, dan denkt iedereen dat Mike Tyson Jake Paul knock-out zal slaan. Zolang Tyson gezond is, en dat was hij volgens de laatste onderzoeken, dan moet het gevecht op 15 november doorgaan."

Tyson heeft sinds zijn gelijkspel tegen Roy Jones Jr. in een exhibitie-wedstrijd in 2020 niet meer officieel gevochten. Hij wordt algemeen beschouwd als een van de beste zwaargewicht boksers aller tijden.

Paul heeft drie wedstrijden op rij gewonnen sinds zijn eerste nederlaag in zijn profcarrière tegen Tommy Fury vorig jaar. In maart won hij nog van Ryan Bourland.

Ondanks de vraagtekens rondom het gevecht tussen Paul en Tyson, lijkt het erop dat de plannen doorgaan, tenzij er zich nog onverwachte tegenslagen voordoen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws