Wat je moet weten over Donovan Wisse: de rijzende ster van Glory Nieuws
Nieuws

Wat je moet weten over Donovan Wisse: de rijzende ster van Glory

Wat je moet weten over Donovan Wisse: de rijzende ster van Glory

Donovan Wisse, een Surinaamse vechter die opgroeide in Paramaribo, wist al op jonge leeftijd dat hij iets bijzonders wilde bereiken. Toen hij 9 jaar was, begon hij met boksen, maar al snel schakelde hij over naar kickboksen.

Zijn vader stond altijd aan zijn zijde als coach en leerde hem discipline en doorzettingsvermogen. Maar om écht ver te komen, wist Donovan dat hij naar Nederland moest verhuizen, de plek waar hij zich verder kon ontwikkelen en tegen de beste kon vechten. Hij traint bij Fearless Kickboxing onder coach Dave Davis.

Vergelijkingen met Alex Pereira zijn onvermijdelijk

Donovan Wisse vecht in de middleweight-divisie van Glory, dezelfde klasse waar kickbokslegende Alex Pereira vroeger de scepter zwaaide. Pereira, bekend om zijn knockouts met een linkerhoek, is een naam die niet zomaar vergeten wordt. Al bij zijn debuut trok Wisse de aandacht door binnen 20 seconden een gevecht te beslissen met exact zo’n linkse hoek.

Het was alsof het spook van Pereira in de ring stond. Maar Donovan had zijn eigen pad te bewandelen. Hij wilde geen kopie zijn van iemand anders, ook al lagen de vergelijkingen voor het oprapen.

Een nieuwe koning van de ring

Toen Pereira de middleweight-titel achterliet om zich te richten op andere uitdagingen, zag Donovan zijn kans schoon. Hij greep de titel en werd de nieuwe kampioen. Tijdens zijn eerste titelverdediging maakte hij korte metten met Juri De Sousa.

Niet alleen won hij het gevecht, maar Alex Pereira zelf gaf hem de kampioensriem. Dat moment voelde alsof Pereira hem officieel als zijn opvolger erkende. Maar Donovan wil meer dan dat. Hij wil niet alleen "de opvolger" zijn, hij wil de beste zijn.

Wisse blijft winnen

In zijn volgende gevechten liet Wisse keer op keer zien waarom hij een kampioen is. Tegenstanders als César Almeida en Ciran Özcan, beide sterke en gevaarlijke vechters, konden niets beginnen tegen Wisse’s techniek en focus.

Waar anderen het tempo niet konden bijhouden, bleef Donovan ongenadig druk zetten. Hij is een vechter die niet alleen vecht om te winnen, maar om te domineren.

Wat de toekomst brengt voor Wisse

Donovan is nog jong, slechts 27 jaar, en zijn beste jaren liggen waarschijnlijk nog voor hem. Mensen blijven hem vergelijken met Alex Pereira, maar Donovan is vastbesloten om zijn eigen verhaal te schrijven.

Elke keer dat hij de ring instapt, laat hij zien waarom hij de onbetwiste koning van de middengewichtdivisie is. De vraag blijft: zal hij ooit Alex Pereira’s legacy overtreffen? We zullen het zien, maar als hij zo doorgaat, is die kans groot.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws