Nieuws

Wraaklustige Rajabzadeh gaat rivaal Rigters slopen: 'Erezaak'

Bahram Rajabzadeh staat op 21 september tegenover Levi Rigters tijdens Glory 95, een gevecht dat veel meer is dan slechts een sportieve confrontatie. Deze onverwachte rematch vindt plaats nadat Antonio Plazibat zich moest terugtrekken wegens een vermeende elleboogblessure, waardoor Rigters opnieuw tegenover Rajabzadeh komt te staan.

De inzet is hoog: niet alleen zal het gevecht uitmaken wie later dit jaar de kans krijgt om de Glory-kampioen Rico Verhoeven uit te dagen, maar er speelt ook persoonlijke rivaliteit tussen de twee zwaargewichten. Rajabzadeh is uit op wraak na zijn omstreden verlies tegen Rigters in de Glory zwaargewicht Grand Prix eerder dit jaar.

Onverwachte rematch brengt spanning met zich mee

De rematch tussen Rajabzadeh en Rigters kwam tot stand nadat Antonio Plazibat, de beoogde tegenstander, zich door een blessure moest terugtrekken. Dit zorgde voor opschudding in de wereld van het kickboksen, aangezien Rajabzadeh en Rigters een recente en controversiële geschiedenis delen. Tijdens hun eerste ontmoeting, die plaatsvond in de Grand Prix, verloor Rajabzadeh op een manier die hij als onrechtvaardig beschouwt.

“Ik heb die eerste wedstrijd gewonnen, maar ben benadeeld,” verklaart een vastberaden Rajabzadeh. “Dat ga ik nu rechtzetten.” Zijn woede en motivatie voor het aankomende gevecht komen voort uit deze nasleep. En hij is vastbesloten om revanche te nemen niet alleen voor zichzelf maar ook voor zijn vaderland Azerbeidzjan.

Rajabzadeh's wraakzucht en aanpassingen voor het gevecht

Rajabzadeh benadrukt dat hij anders het gevecht zal ingaan dan de eerste keer. “Ik ga het anders aanpakken, meer tactisch dan de eerste keer,” zegt hij. “Maar ik ga slopen tot het einde.” De zelfverzekerde houding van Rajabzadeh duidt erop dat hij lessen heeft getrokken uit hun vorige ontmoeting en klaar is om zich aan te passen aan Rigters' stijl.

Zijn motivatie is niet alleen professioneel maar ook persoonlijk. Het gevecht is voor hem een kwestie van eer en trots. Rajabzadeh wil wraak nemen en bewijzen dat hij de ware winnaar had moeten zijn in hun eerste confrontatie. Dit belooft het gevecht extra geladen te maken.

Gevecht met enorme consequenties voor de titelstrijd

Dit gevecht heeft grote gevolgen voor de toekomst van de Glory zwaargewicht divisie. De winnaar van deze wedstrijd zal namelijk een kans krijgen om Rico Verhoeven de onbetwiste kampioen uit te dagen.

De druk op beide vechters is groot, maar vooral voor Rajabzadeh staat er veel op het spel. Voor hem is dit niet alleen een kans om zijn eer te herstellen, maar ook om zijn pad naar de wereldtitel veilig te stellen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws