WWE-legende Kevin Sullivan overleden na fataal ongeval Nieuws
Nieuws

WWE-legende Kevin Sullivan overleden na fataal ongeval

WWE-legende Kevin Sullivan overleden na fataal ongeval

Kevin Sullivan de WWE worstel legende is overleden op 74-jarige Leeftijd. De wereld van professioneel worstelen rouwt om het verlies van een van zijn meest iconische figuren.Het tragische nieuws werd op vrijdag bevestigd door Barry Rose, een oude bekende van de worstelscène in Florida.

"Met het zwaarste hart moeten we melden dat de legendarische Kevin Sullivan is overleden. Moge hij in vrede rusten en vinden zijn familie, vrienden en fans troost in hoeveel hij geliefd was," schreef Rose.

Ongeluk en complicaties

Het overlijden van Sullivan komt slechts enkele maanden na een verwoestend ongeval dat plaatsvond tijdens een signeersessie in Florida in mei. Na een spoedoperatie om zijn leven en been te redden, kreeg de voormalige worstelaar te maken met ernstige complicaties. Waaronder sepsis en hersenontsteking.

Zijn familie startte een inzamelingsactie om de medische kosten te dekken na zijn langdurig verblijf op de intensive care. Binnen een dag overtrof de inzamelingsactie het doel van $20.000 dankzij bijdragen van bekende worstelpersoontjes zoals Chris Jericho en Dutch Mantell.

Een gevierde carrière en erfenis

WWE Hall of Famer Ric Flair deelde zijn verdriet en herinneringen aan Sullivan: "Kevin Sullivan is een van mijn beste vrienden in de industrie. Zijn kennis van alle sporten, niet alleen worstelen, is ongeëvenaard. Hij is een van de briljantste geesten in de geschiedenis van ons vak." Flair prees ook Sullivans leiderschap tijdens zijn tijd bij WCW. Waar hij een overweldigende overwinning behaalde op WWE. En zijn omgang met grote persoonlijkheden zoals Hall, Nash, de NWO, Eric Bischoff, en Hulk Hogan.

Ook WWE-chef en voormalig worstelaar Triple H eerde Sullivan en noemde hem "een van de meest unieke geesten in de geschiedenis van onze industrie, die creatieve grenzen verlegde en enkele van de meest intrigerende personages ontwikkelde die ooit in de ring hebben gestaan. Hij had een onwrikbare passie voor wat we doen. Mijn gedachten zijn bij zijn familie, vrienden en fans."

WWE zelf reageerde ook via sociale media op het nieuws van zijn overlijden: "WWE is bedroefd om te horen dat Kevin Sullivan is overleden. Wij betuigen onze medeleven aan Kevins familie, vrienden en fans."

De 'Taskmaster' en zijn onvergetelijke rollen

Kevin Sullivan, bijgenaamd 'Taskmaster', was een van de meest iconische slechteriken in de professionele worstelwereld. Hij stond bekend om zijn rivaliteit met legendarische figuren zoals Dusty Rhodes, Hulk Hogan en The Road Warriors. Sullivan leidde ook verschillende beruchte facties, waaronder het Army of Darkness, The Varsity Club, en The Dungeon of Doom, de laatste introduceerde Big Show aan de worstelwereld.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws