Hoeveel geld heeft Alistair Overeem en hoe zag zijn vechtcarrière eruit? Nieuws
Nieuws

Hoeveel geld heeft Alistair Overeem en hoe zag zijn vechtcarrière eruit?

Hoeveel geld heeft Alistair Overeem en hoe zag zijn vechtcarrière eruit?

Alistair Overeem is een Nederlandse vechtsporter die furore heeft gemaakt in zowel Mixed Martial Arts (MMA) als kickboksen. Met een geschat vermogen van 10 miljoen dollar behoort hij tot de meest succesvolle vechters ter wereld.

Als vechter maakte Overeem voor het merendeel furore in het buitenland zoals Japan en later Amerika bij de UFC. Ook lende hij tijdens zijn vechtsport carrière veel controverse om zijn doping gebruik.

Alistair Overeem - Overzicht

  • Vermogen: $10 miljoen
  • Geboortedatum: 17 mei 1980
  • Geboorteplaats: Hounslow, Engeland
  • Geslacht: Man
  • Lengte: 1,96 m
  • Nationaliteit: Nederlandse

Vroege leven en start carrière

Overeem werd geboren op 17 mei 1980 in Londen uit een Nederlandse moeder en een Jamaicaanse vader. Na de scheiding van zijn ouders verhuisde hij op zesjarige leeftijd met zijn moeder en broer naar Nederland. Hier begon hij met vechtsport om zich te weren tegen pesterijen.

Hoeveel geld heeft Alistair Overeem en hoe zag zijn vechtcarrière eruit?

Geïnspireerd door zijn broer Valentijn koos hij voor een sportieve carrière, eerst in judo, later in atletiek en basketbal. Op 15-jarige leeftijd stapte hij over naar de sportschool van Chris Dolman om serieus te gaan trainen voor een carrière als professioneel vechter.

Successen in MMA

Op 19-jarige leeftijd maakte Overeem zijn MMA-debuut op het eerste evenement van "It's Showtime". Hij won zijn eerste gevecht overtuigend via submission. Na successen in verschillende kleinere promoties, debuteerde Overeem in 2002 in de prestigieuze Pride Fighting Championships. Hij won hier meerdere wedstrijden, waaronder tegen bekende namen als Vitor Belfort en Igor Vovchanchyn. In 2006 stapte hij over naar Strikeforce, waar hij kampioen werd in het zwaargewicht.

Na een controversiële periode rondom een dopingtest tekende Overeem in 2011 bij de Ultimate Fighting Championship (UFC), de grootste MMA-organisatie ter wereld. Hier behaalde hij wisselende resultaten, met overwinningen op Antônio Silva, Frank Mir, Roy Nelson en Junior dos Santos, maar ook enkele nederlagen tegen topvechters.

Kickbokscarrière

Overeem begon zijn kickbokscarrière al in 1997, maar concentreerde zich daarna lange tijd op MMA. In 2009 keerde hij terug in K-1, waar hij verrassend won van drievoudig kampioen Peter Aerts. Een jaar later won hij zelfs het prestigieuze K-1 World Grand Prix-toernooi.

Na een lange pauze keerde Overeem in 2021 terug in kickboksen bij Glory. Hij verloor een gevecht om de wereldtitel aan Rico Verhoeven, maar boekte later een overwinning op Badr Hari. Na een positieve dopingtest werd deze overwinning echter ongeldig verklaard.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws