Nieuws

Alistair Overeem's brute knock-out kracht: 'Dit moet je zien'

Alistair Overeem maakte zijn debuut in de vechtsport in 1999. Door de jaren heen heeft hij een indrukwekkende lijst van titels verzameld. Waaronder de K-1 World Grand Prix. Strikeforce zwaargewicht kampioen en Dream zwaargewicht kampioen.

Overeem maakte geschiedenis door als eerste vechter ter wereld gelijktijdig wereldtitels in zowel MMA als K-1 kickboksen te bezitten.

Meest gedenkwaardige gevechten

Een van de meest gedenkwaardige momenten in zijn carrière vond plaats in december 2008, toen Overeem tegenover Badr Hari stond tijdens Dynamite onder K-1 regels. Hoewel Hari bekend stond als een van de beste kickboksers ter wereld. Wist Overeem de wedstrijd verrassend snel te beëindigen door Hari in de eerste ronde te stoppen.

In december 2009 zette Overeem zijn MMA-winstreak voort door de Japanse veteraan Fujita knock-out te slaan. De overwinning was een van de meest brute uit zijn carrière. Waarbij Fujita letterlijk uit de ring werd geslagen door een krachtige knie van Overeem.

Overeem's dominantie ging door toen hij in december 2010 de Dream zwaargewichttitel toevoegde aan zijn Strikeforce en K-1 World Grand Prix kampioenschappen. Hij versloeg voormalig UFC-zwaargewicht Todd Duffy in slechts 19 seconden met een brute combinatie van stoten.

De terugkeer naar kickboksen

Na jaren van dominantie in zowel MMA als kickboksen keerde Overeem in 2022 terug naar kickboksen om zijn trilogie met Badr Hari te voltooien. De wedstrijd was een hoogtepunt in beide carrières. En hoewel Overeem aanvankelijk moeite had wist hij uiteindelijk te winnen op unanieme beslissing. Wat zijn comeback in de kickbokswereld markeerde.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws