Bekende bokser Korleone geschorst na extreem dopinggebruik: 'Schokkend resultaat' Nieuws
Nieuws

Bekende bokser Korleone geschorst na extreem dopinggebruik: 'Schokkend resultaat'

Bekende bokser Korleone geschorst na extreem dopinggebruik: 'Schokkend resultaat'

Fitnessinfluencer en zelfverklaarde 'lifetime natural' bodybuilder Armz Korleone (echte naam Baffour Boateng, red.), heeft een schorsing van vier jaar opgelegd gekregen door de Professional Boxing Association (PBA) na een positieve drugstest.

De test werd afgenomen na zijn Misfits-gevecht tegen Minikon op 17 november. Waarbij zijn testosteron epitestosteronwaarden een alarmerende verhouding van 34 - 1 lieten zien. Deze waarden overschrijden ruimschoots de toegestane limieten. En wijzen op het gebruik van prestatiebevorderende middelen.

De gevolgen van de schorsing

Door de schorsing is Korleone's overwinning op Minikon officieel teruggedraaid en omgezet in een no contest. Dit betekent dat de uitslag van het gevecht ongeldig is verklaard.

Zijn claim van een natuurlijke dopingvrije carrière staat nu ter discussie. De schorsing van vier jaar zal zijn professionele en publieke leven aanzienlijk beïnvloeden.

Reactie van de vechtsportgemeenschap

De vechtsportgemeenschap heeft geschokt gereageerd op het nieuws van Korleone's positieve test. Als een populaire figuur in de fitnessen bokswereld, stond Korleone bekend om zijn indrukwekkende fysieke verschijning en zijn beweringen van een natuurlijke levensstijl.

Deze schorsing werpt echter een schaduw over zijn prestaties. En roept vragen op over de mate waarin dopinggebruik wijdverspreid is in de sport. De PBA heeft laten weten dat ze vastbesloten zijn om de sport schoon te houden en zullen dergelijke schendingen hard blijven aanpakken.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws