Bokser Khelif slaat terug na transgender rel: 'Ze haten mij' Nieuws
Nieuws

Bokser Khelif slaat terug na transgender rel: 'Ze haten mij'

Bokser Khelif slaat terug na transgender rel: 'Ze haten mij'

Imane Khelif de Algerijnse Olympisch bokskampioen haalt na weken hard uit over de transgender rel en misverstanden die om haar heen zijn ontstaan. Elon Musk en een aantal andere prominenten stigmatiseerde de bokser en zette haar in een kwaad daglicht.

Enkele weken na een gerichte lastercampagne tijdens de Olympische Spelen in Parijs heeft Imane Khelif van zich laten horen. De Algerijnse bokser heeft gereageerd op haar critici. Waaronder de Amerikaanse miljardair Elon Musk. Khelif werd uitgesloten van de wereldkampioenschappen in 2023 door de Internationale Amateurboksfederatie IBA vanwege verhoogde testosteron waarden. Maar kreeg later rehabilitatie van het Internationaal Olympisch Comité IOC. Hierdoor mocht ze deelnemen aan de Olympische Spelen van 2024 en werd ze gedurende de gehele campagne gesteund door de organisatie.

Khelif onder vuur tijdens haar opmars naar olympisch goud

Voordat Imane Khelif op 9 augustus olympisch kampioen werd in de gewichtsklasse -66 kg was ze het middelpunt van een wereldwijde campagne. Waarbij de Algerijnse beschuldigd werd transgender zijn en haar het recht ontzegde om deel te nemen aan bokswedstrijden voor vrouwen. Onder haar bekendste critici bevonden zich voormalig Amerikaans president Donald Trump. De Italiaanse premier Giorgia Meloni, de Britse schrijfster J.K. Rowling, en miljardair Elon Musk. Na de Olympische Spelen van Parijs 2024 sloot ook de Russische president Vladimir Poetin zich aan bij de anti-Imane Khelif campagne.

Imane Khelif spreekt Elon Musk rechtstreeks aan

Een maand na het behalen van haar olympische titel verscheen Imane Khelif in het programma Clique op Canal+. Daar sprak ze openhartig over de periode die ze in Parijs had doorgemaakt. De Algerijnse bokser hield haar tranen niet tegen toen ze vertelde hoe haar moeder "dagelijks naar het ziekenhuis ging" terwijl zij zelf werd aangevallen op sociale media.

"Ik vraag me af waarom de wereld zo verachtelijk is geworden. Als moslimvrouw leg ik alles in de handen van God", zei ze. Khelif noemde Elon Musk expliciet als een van de eersten die haar aanviel en deze lastercampagne leidde.

Tegenover de Amerikaanse miljardair zei ze: "Als je me haat, wat heb ik je aangedaan? Ik heb je niets misdaan. Jij kent mij niet, ik ken jou niet. Ik weet niet waarom je dit hebt gedaan." Ze voegde eraan toe: "Je bent oneerlijk geweest tegenover mij en mijn familie. Je hebt mij schade berokkend en ook mijn moeder."

Imane Khelif blijft vastberaden ondanks de tegenslagen

Ondanks de uitdagingen blijft Imane Khelif vastberaden en sterk. "Deze periode heb ik overwonnen en ik hoop in de toekomst sterker te zijn, met meer motivatie en vastberadenheid", aldus de Algerijnse kampioen. Na haar olympische overwinning liet Khelif’s advocaat weten dat er in Frankrijk aangifte is gedaan voor "verergerde intimidatie". In de klacht worden onder andere Elon Musk, Donald Trump en J.K. Rowling genoemd.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws