Nieuws

Boksicoon Tyson Fury reageert op knock-out verlies Joshua

Tyson Fury, voormalig wereldkampioen zwaargewicht zat op de eerste rang om te zien hoe de huidige kampioen Daniel Dubois Anthony Joshua vernederde met een schokkende knock-out in de vijfde ronde. Dubois liet Joshua vier keer neergaan voordat hij de strijd besliste met een vernietigende rechterstoot.

Fury, die zich volledig richt op zijn revanche tegen Oleksandr Usyk op 21 december na zijn eerste nederlaag eerder dit jaar, volgde de overwinning van Dubois tegen Joshua met grote interesse.

Tyson Fury prijst Daniel Dubois voor zijn indrukwekkende overwinning

Na de wedstrijd sprak Fury lovend over Dubois. “Hij deed het heel goed – alle eer aan jonge Dan,” zei Fury tegen de pers toen hij Wembley Stadium verliet. “Iedereen had hem afgeschreven. Hij was de [IBF] kampioen, maar mensen behandelden hem alsof hij niets voorstelde. Hij heeft laten zien waar hij van gemaakt is. Heel goed voor hem – fantastisch.”

Fury wees erop dat het in het zwaargewicht boksen vaak één goede stoot is die het verschil maakt. “Wat fout ging voor Joshua is wat altijd fout gaat in het zwaargewicht boksen – een goede rechter op de kin, en dat was het. In deze divisie ben je altijd één stoot verwijderd van een knock-out.”

Anthony Joshua toont vechtlust ondanks knock-out door Daniel Dubois

Fury, die zelf meerdere keren van het canvas is opgestaan in zijn carrière, gaf Joshua ook de eer voor zijn moedige optreden. Vlak voordat Joshua met een harde rechter werd neergeslagen, had hij Dubois zelf nog flink geraakt. “Je krijgt klappen te verduren, en je ziet niet veel zwaargewichten die geraakt worden, neergegaan en weer opstaan om door te gaan,” zei Fury.

Over de toekomst van Joshua bleef Fury neutraal. “Het is aan [Joshua] wat hij hierna wil doen. Als hij ambitie heeft, komt hij weer terug. Hij moet zijn eigen beslissingen nemen. Hij is een grote jongen.”

Joshua, die in oktober 35 wordt, wees direct na de wedstrijd alle geruchten over pensioen van de hand. Fury, zelf 36 jaar oud en net als Joshua op leeftijd, suggereerde dat leeftijd een rol kan hebben gespeeld in Joshua's nederlaag.

Leeftijd speelde volgens Fury een rol in het verlies van Anthony Joshua

Fury sprak openlijk over de leeftijdsvergelijking tussen hemzelf en Joshua. “Ik dacht vooraf dat het een 50-50 gevecht was,” zei Fury. “Dubois is veel jonger, 27 jaar. AJ is 35, net als ik. Leeftijd wacht op niemand, toch? Het is wat het is.”

Fury, die samen met Dubois wordt gepromoot door Frank Warren, heeft zijn ogen nu gericht op een toekomstig gevecht tegen Dubois. Maar eerst wil hij zijn verlies tegen Usyk goedmaken en de zwaargewichttitels terugveroveren.

“Ik ga die laffe konijn en lelijke klootzak Usyk in elkaar slaan en alle riemen terugpakken – dat garandeer ik,” zei Fury vol zelfvertrouwen. “Na Usyk verslagen te hebben, vecht ik tegen Dubois. Dat is mijn plan.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws