Bruut afgewezen NL-vechter Belgaroui krijgt toch kans op UFC-contract? Nieuws
Nieuws

Bruut afgewezen NL-vechter Belgaroui krijgt toch kans op UFC-contract?

Bruut afgewezen NL-vechter Belgaroui krijgt toch kans op UFC-contract?

Vandaag heeft Yousri Belgaroui, voormalig Glory-kampioen, de internationale sportmedia gehaald. Niet vanwege de reden die hij zelf had gehoopt. Ondanks zijn indrukwekkende knock-out overwinning tijdens het prestigieuze talentenprogramma Dana White's Contender Series (DWCS), werd Belgaroui door Dana White, de grote baas van de UFC, resoluut afgewezen voor een contract. Maar hoe definitief is deze afwijzing? Velen geloven dat Belgaroui alsnog een kans krijgt om zich te bewijzen in de UFC.

Yousri Belgaroui's indrukwekkende optreden in DWCS, waar hij zijn tegenstander via knock-out naar huis stuurde, leek op het eerste gezicht voldoende om een UFC-contract binnen te slepen. Toch was Dana White niet overtuigd. Hoewel White de prestaties van Belgaroui prees, gaf hij aan dat er iets ontbrak in zijn optreden.

Deze onverwachte afwijzing leidde tot verbazing in de vechtsportwereld, vooral gezien het feit dat veel andere vechters na soortgelijke prestaties direct een contract kregen.

Kans Op Herziening Niet Uitsloten

Hoewel Dana White de deur dicht leek te slaan, is de kans groot dat Belgaroui alsnog een tweede kans krijgt. Meerdere insiders in de UFC-community hebben hun steun uitgesproken voor de Nederlandse vechter, en sommigen speculeren dat White hem mogelijk nog een gevecht in DWCS zal gunnen.

Een ander scenario dat rondgaat op sociale media is een potentiële match-up tussen Belgaroui en Artem Vakhitov, een andere voormalige Glory-kampioen uit Rusland, die ook hoopt op een contract bij de UFC. Deze wedstrijd zou niet alleen veel publiciteit genereren, maar Belgaroui mogelijk alsnog de kans geven om zich definitief te bewijzen.

Kritiek Op UFC-Beleid Doet Vragen Rijzen

Het geval van Yousri Belgaroui roept ook bredere vragen op over het selectiebeleid van de UFC. Veel insiders binnen de vechtsportwereld hebben kritiek geuit op de inconsistentie van het UFC-beleid.

Terwijl sommige vechters, zoals Belgaroui, meerdere obstakels moeten overwinnen om zelfs maar een contract te bemachtigen, krijgen andere vechters direct een kans, zelfs nadat ze meerdere keren hebben verloren in de UFC en mogen blijven het leidt tot frustratie bij fans en vechters, die het beleid van de organisatie steeds vaker ter discussie stellen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws