Nieuws

Na 38 maanden stilte: Dit is wanneer McGregor terugkeert

Dana White de UFC baas de begint steeds duidelijker te worden over wanneer we Conor McGregor weer in de UFC kooi kunnen verwachten.

Het is inmiddels 38 maanden geleden dat McGregor voor het laatst in actie kwam en dat was geen succes. Bij UFC 264 in juli 2021 verloor hij van Dustin Poirier en brak daarbij ook nog eens zijn been. Sindsdien heeft hij niet meer gevochten wat veel fans zich af laat vragen of we hem ooit nog terugzien in de UFC.

McGregor vult zijn tijd met films en andere projecten

Terwijl hij herstelde van zijn blessure, is McGregor druk bezig geweest met andere dingen. Zo speelde hij een rol in de film Road House, die in 2024 een hit werd, en nam hij een leidinggevende rol aan bij de snelgroeiende vechtsportorganisatie BKFC. Eigenlijk zou hij in juni van dit jaar tegen zijn oude rivaal Michael Chandler vechten, maar door blessures ging dat niet door.

Ondanks McGregor's eigen wens om in december nog in actie te komen blijft Dana White duidelijk: dat gaat niet gebeuren. White ziet een comeback begin 2025 wel zitten en gaf in een interview met de New York Post aan: “Ik was dit jaar degene die zei dat hij niet meer zou vechten, ondanks alles wat er werd gezegd. Maar Conor McGregor zal volgend jaar vechten, begin 2025.”

Is McGregor nog wel hongerig genoeg voor een comeback?

De grote vraag die White stelt, is of McGregor na al die tijd nog dezelfde motivatie heeft om terug te komen. “Hij is al zo lang weg en hij heeft bakken vol geld. We gaan zien hoe graag hij nog wil vechten als hij terugkomt,” zei White. Wat hij wel benadrukt is dat McGregor altijd een enorme ster is geweest. En dat hij een grote rol heeft gespeeld in de groei van de UFC vooral in Europa.

Als McGregor inderdaad begin 2025 terugkeert zou het zijn eerste gevecht zijn sinds zijn bliksemoverwinning op Donald Cerrone in januari 2020 toen hij binnen 40 seconden won. Daarna ging het alleen maar bergafwaarts met twee opeenvolgende verliezen tegen Poirier. Wat een flinke deuk in zijn carrière sloeg.

McGregor blijft hopen op een comeback in december

Hoewel Dana White blijft volhouden dat McGregor dit jaar niet meer gaat vechten, blijft de Ier zelf optimistisch. Na White's bevestiging in augustus dat er dit jaar geen gevecht komt, reageerde McGregor op Twitter (inmiddels verwijderd) met: “Ah Dana, december is de datum! Sluit het jaar af met een knaller! Kom op, wat is dit? Ik vertrek volgende maand naar hoogte om te trainen. DECEMBER! Vertel Dana en UFC dat we DECEMBER willen! We verdienen DECEMBER!”

Toch lijkt het erop dat we de terugkeer van McGregor pas begin 2025 kunnen verwachten, maar fans hopen nog altijd dat hij misschien eerder de octagon in stapt.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws