Coach Passenier haalt uit naar jury over uitslag Glory match Kwasi vs Beztati Nieuws
Nieuws

Coach Passenier haalt uit naar jury over uitslag Glory match Kwasi vs Beztati

Coach Passenier haalt uit naar jury over uitslag Glory match Kwasi vs Beztati

Chico Kwasi, de huidige Glory-kampioen in het weltergewicht, stond gisteravond oog in oog met Tyjani Beztati, kampioen in het lichtgewicht. Het was een spannend gevecht, maar toen de scheidsrechter het eindsignaal gaf, eindigde het in een gelijkspel. Kwasi behield met de beslissing wel zijn titel.

Veel fans waren niet blij met die uitslag, en ook Mike Passenier, de coach van Kwasi, kon zich er niet in vinden. “Dit klopt niet, ze houden zich niet eens aan hun eigen regels,” zei hij verontwaardigd tegen Vechtsport Info.

Insiders snappen er ook niks van

Het lijkt wel alsof de jury de laatste tijd vaker discutabele keuzes maakt, en insiders hebben er zo hun vragen bij. Een bron dicht bij de vechtsport zei: “Gaat Kwasi’s team hier protest tegen aantekenen? Eerst dacht ik dat drie juryleden voor een gelijkspel gingen, maar het blijkt dat er twee voor een gelijkspel gingen, twee voor Chico en eentje voor Tyjani. Hoe kan het dan toch een gelijkspel zijn?”

"Het was 2-1 voor Chico, dus hoe kann het in godsnaam dan een gelijkspel zijn. Chico had duidelijk gewonnen."

chico kwasi

De regels van GLORY zijn duidelijk

In GLORY Kickboxing wordt een gevecht beoordeeld door vijf juryleden. Als twee van hen het op een gelijkspel houden, wordt er gekeken naar de drie andere juryleden om een winnaar te bepalen. Dit is bedoeld om te voorkomen dat er te vaak gelijkspellen zijn, en om zeker te weten dat de juiste vechter wint. Volgens de regels kan een gevecht als volgt eindigen:

  1. Meerderheidsbeslissing: Als drie juryleden vinden dat een vechter wint, dan wint die vechter. Punt.
  2. Meerderheidsgelijkspel: Als drie juryleden het een gelijkspel vinden, dan wordt dat het resultaat.
  3. Gedeelde beslissing: Als twee juryleden voor de ene vechter gaan, twee voor de andere en één het een gelijkspel vindt, dan wint de vechter met de meeste stemmen.

Passenier spreekt zich fel uit tegen de jury

Mike Passenier, die al vaker kritiek heeft geuit op de jury van GLORY, reageerde fel op de uitkomst van dit gevecht. “Dit zijn hun eigen regels, hoe kunnen ze dan zulke beslissingen maken?”

Niet alleen Passenier lijkt erop te wijzen dat er binnen GLORY door de jury van sportbond VON vaker fouten worden gemaakt en dat dit geen losstaand incident is. Ook andere coaches zoals Maik Polanen uitte al zijn kritiek. De vraag is of er iets zal veranderen na deze kritiek.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws