'Glory moet ingrijpen! Topcoaches eisen actie na juryfouten Nieuws
Nieuws

'Glory moet ingrijpen! Topcoaches eisen actie na juryfouten

'Glory moet ingrijpen! Topcoaches eisen actie na juryfouten

Gisteren vond Glory 95 plaats in Zagreb, Kroatië, en het evenement heeft flink wat stof doen opwaaien. Verschillende jurybeslissingen hebben kritiek ontvangen, met name van twee prominente Nederlandse kickbokscoaches, Mike Passenier en Maik Polanen. Zij spreken hun zorgen uit over de geloofwaardigheid van de sport en pleiten voor dringende hervormingen binnen Glory.

Tijdens het evenement werden een aantal opvallende beslissingen genomen die volgens critici onbegrijpelijk waren. Passenier en Polanen uitten hun frustratie in een interview met VechtsportInfo, waar ze enkele punten van kritiek op de jury en scheidsrechters bespraken. "Je hebt het kunnen zien wat er anders moet. Neem de hoofdpartij tussen Levi Rigters en Bahram Rajabzadeh. Deze had een eerder einde moeten krijgen," verklaarden de coaches.

Kopstoot incident had moeten leiden tot zwaardere straf 

Het meest besproken incident van de avond vond plaats tijdens de wedstrijd tussen Levi Rigters en Bahram Rajabzadeh. Rajabzadeh raakte Rigters met een kopstoot, wat leidde tot een wond op het hoofd van Rigters. Hoewel de partij kort werd stilgelegd, werd er geen diskwalificatie of puntenaftrek uitgesproken. Rajabzadeh kreeg enkel een waarschuwing, tot verbazing van Passenier, Polanen en een groot deel van het publiek.

"Niet voor Bahram, maar daar had de jury al een besluit moeten nemen. Het bleef bij een waarschuwing, en dat verbaasde ons enorm," aldus de coaches. De beslissing veroorzaakte een golf van verontwaardiging op sociale media, waar fans verdeeld waren over het incident.

Hervormingen nodig om glazige situaties te voorkomen 

Passenier benadrukte de gevolgen van dergelijke situaties voor de geloofwaardigheid van de sport. "Als het zo makkelijk is, dan kan een vechter ervoor kiezen om iets te doen wat niet mag als hij aan de verliezende hand is, zonder dat er consequenties aan verbonden zijn," legt hij uit.

Een ander incident deed zich eerder dit jaar voor tijdens het titelgevecht tussen Donegi Abena en Tarik Khbabez. Polanen stapte toen de ring in tijdens het gevecht, wat volgens de regels van Glory zou moeten leiden tot een onmiddellijke beëindiging van de wedstrijd.

Toch volgde er geen actie, en Abena verloor uiteindelijk zijn titel. Hoewel de bond onafhankelijk van Glory opereert, blijven de beslissingen van de jury een heet hangijzer binnen de vechtsportwereld.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws