Nieuws

Juryfiasco bij Glory 96: Robin Ciric verliest onterecht in Rotterdam

Robin Ciric verloor gisteren tijdens Glory 96 in Rotterdam zijn gevecht tegen Teodor Hristov. De uitslag kwam na een extra vierde ronde en wordt door velen als discutabel bestempeld. Ciric zelf is het niet eens met de beslissing, maar zoals hij zegt: "Gedane zaken nemen geen keer."

Ondanks dat Glory 96 een succesvol evenement was, ligt de jury zwaar onder vuur. Het is niet de eerste keer dat hun beslissingen vragen oproepen.

Controverse na knockdown in tweede ronde

"Na een knockdown moet je volgens de regels van Glory een 10-8 ronde krijgen van alle juryleden", legt Ciric uit aan zowel Vechtsport Info en ChampsTalk. Ciric refereert hier aan de duidelijke regels binnen de organisatie, maar volgens hem is dat gisteren niet nageleefd. "Een Bulgaars jurylid gaf 10-9. Dat ene punt kostte mij de winst."

De extra ronde die volgde, had volgens Ciric niet nodig geweest. "Als ik die 10-8 in de tweede ronde had gekregen, dan had ik gewoon gewonnen."

Juryfiasco bij Glory 96: Robin Ciric verliest onterecht in Rotterdam
De punten scoring van Glory 96

Nog een extra ronde voor El Bouni en Stoica

Het gevecht tussen Ibrahim El Bouni en Bogdan Stoica eindigde eveneens in een extra ronde. Net als bij Ciric’s partij vinden critici ook hier dat de extra ronde onterecht was. El Bouni wist uiteindelijk in de verlenging te winnen, maar volgens velen had hij in de eerste drie rondes al genoeg laten zien om de overwinning naar zich toe te trekken.

Een van de minst actievolle gevechten van de avond, tussen Bobo Sacko en Denis Wosik, eindigde met een nipte nederlaag voor Wosik ook na een extra ronde. Het was een partij die de avond niet per se opfleurde, maar wel extra bijdroeg aan de kritiek op de jury. Wosik verloor, ondanks dat het gevecht volgens sommigen nauwelijks een winnaar verdiende.

Herhaalde kritiek op de jury van Glory

De controverse rondom de jury van Glory is niet nieuw. Vorige maand, tijdens Glory 95 in Zagreb, Kroatië, kwam de jury ook al onder vuur te liggen. De jury, samengesteld door sportbond V.O.N., kreeg harde kritiek van topcoaches Mike Passenier en Maik Polanen.

Deze coaches, die belangrijke spelers zijn in de kickbokswereld, uitten hun onvrede over hoe er werd gejureerd. Velen vinden dat Glory haar jurybeleid grondig moet herzien om te voorkomen dat vechters worden beroofd van hun welverdiende overwinning.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws