Conor McGregor gedupeerd door miljoenen in UFC-schikking Nieuws
Nieuws

Conor McGregor gedupeerd door miljoenen in UFC-schikking

Conor McGregor gedupeerd door miljoenen in UFC-schikking

De rechtszaak tegen de UFC is afgelopen. Het moederbedrijf van de UFC, TKO Group Holdings, heeft bij de Securities and Exchange Commission bekendgemaakt dat het bedrijf twee verschillende collectieve acties heeft geschikt met een totale uitbetaling van 335 miljoen dollar.

Nu rijst de vraag wat dit betekent voor de MMA-vechters. Welke vechters krijgen een vergoeding en zijn er andere bepalingen in de schikking opgenomen?

Probleem:

  • Tussen 2017 en 2020 voegde de UFC een wettelijke vrijstelling toe aan contracten, waardoor vechters werden uitgesloten van deelname aan collectieve acties.
  • 85% van de 1 miljard dollar die tussen 2017 en 2020 aan vechters werd betaald, ging naar diegenen onder de nieuwe contracten, waardoor ze niet in aanmerking kwamen voor salariscorrecties.
  • McGregor verdiende in die periode waarschijnlijk honderden miljoenen dollars, maar zou nu mogelijk slechts 3.000 dollar uit de schikking krijgen.

Mogelijke stappen McGregor:

  • McGregor zou bezwaar kunnen maken tegen de schikking en naar arbitrage kunnen gaan.
  • Dit zou hem echter veel geld kosten (honderdduizenden of zelfs miljoenen dollars).
  • Een expert suggereert dat McGregor realistisch gezien 100 miljoen dollar tegoed heeft van de UFC.

Contractclausule beperkt mogelijke uitkering McGregor

Het is bekend dat de UFC tussen 2017 en 2020 een wettelijke vrijstelling aan haar contracten heeft toegevoegd, waardoor vechters werden uitgesloten van deelname aan collectieve acties.

Volgens John Nash, een expert op het gebied van antitrustzaken in de UFC, wordt geschat dat 85 procent van de 1 miljard dollar die tussen 2017 en 2020 aan vechters is betaald, naar degenen ging die onder de nieuwe contracten vielen, waardoor ze niet in aanmerking kwamen voor salariscorrecties.

In de podcast 'Hey Not The Face!' deelde Nash: "Je krijgt geen zo laag bedrag als je geen waivers van de vechters zou hebben, met name de topvechters. Dus vraag je je af: krijgt Conor McGregor het geld? Hij zou ongeveer 10 procent moeten krijgen van wat hij in de periode 2017-2020 heeft verdiend. Maar het lijkt zeer waarschijnlijk dat hij het bedrag krijgt dat alle mensen die de waiver hebben ondertekend krijgen, namelijk 3.000 dollar."

In een schikking van 335 miljoen dollar is 3.000 dollar een kleinigheidje?

Of Conor McGregor hier iets aan kan doen, daarover zei Nash (via MMAMania): "Het zou hem veel geld kosten. Honderdduizenden, misschien wel miljoenen dollars. Want je moet je eigen experts inhuren en alle analyses opnieuw doen die de antitrustzaak ook heeft gedaan. Maar ga naar arbitrage, want eerlijk gezegd, iemand als McGregor denk ik dat je realistisch gezien kunt zeggen dat hij 100 miljoen dollar tegoed heeft van de UFC."

Nash concludeerde: "Als je echt onder een waiver valt, zoals Conor McGregor en andere topvechters, is het financieel niet mogelijk voor de meeste vechters om dit te doen. Maar voor de allerbeste vechters zou ik overwegen om uit de (2017-2020) klasse te stappen en naar arbitrage te gaan."

Conor McGregor heeft nog niet gereageerd op de collectieve actie, mogelijk omdat hij nog geen formele informatie heeft ontvangen over wat de schikking voor hem betekent.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws