Nieuws

Conor McGregor schokt UFC baas White: Riskante uitspraak

Conor McGregor heeft zijn keuze gemaakt: hij vindt dat Alex Pereira de beste ‘pound-for-pound’ vechter in de UFC is. En dat is misschien niet wat UFC-baas Dana White wil horen. Deze ziet zelf UFC zwaargewicht Jon jones op deze positie. Dit is een zeer riskante uitspraak van de Ier die hiermee zijn realite met White nog verder op spanning lijkt te zetten.

McGregor stond op het punt om zijn grote comeback te maken tijdens UFC 303 in juni, maar een vervelende teenblessure gooide roet in het eten. Zijn terugkeer is voorlopig uitgesteld, maar hij mikt nu op 2025. Toch houdt Conor, zoals altijd, alles in de gaten, vooral de prestaties van andere vechters.

McGregor's comeback nog steeds on hold, maar Pereira blijft stijgen

Eén naam springt voor hem eruit: Alex Pereira. Na zijn vernietigende overwinning op Khalil Rountree Jr. tijdens UFC 307, blijft Pereira alleen maar hoger stijgen in de ranglijsten. Sommige mensen beginnen hem zelfs te zien als een mogelijke "GOAT" – de beste aller tijden.

White kiest voor Jon Jones, maar McGregor denkt daar anders over

Dana White, die nooit verlegen zit om een duidelijke mening, heeft altijd gezegd dat Jon Jones de nummer één ‘pound-for-pound’ vechter is. Jon Jones is tenslotte zwaargewichtkampioen en volgens White hoort hij helemaal bovenaan de lijst. Maar Conor McGregor, altijd vol vuur en met een eigen kijk op de sport, ziet dat anders.

Waarom McGregor Alex Pereira de nummer één noemt

In een interview met The Schmo legt McGregor uit waarom hij denkt dat Pereira de beste is. "2024 is echt het jaar van Alex Pereira," zegt Conor. "Niemand kan dat ontkennen. Als je puur naar wat er in de kooi gebeurt kijkt, zonder je te focussen op titels, heeft Pereira drie gevechten gehad en vier knock-outs dit jaar. Voor mij is hij de nummer één."

McGregor gelooft ook dat Pereira een serieuze bedreiging zou kunnen vormen voor Jon Jones. "Alex brengt een hoop problemen met zich mee voor Jon," legt hij uit. "Jones is nog maar net begonnen in de zwaargewichtklasse. Hij had een goede partij tegen Ciryl Gane, maar echt getest is hij nog niet. Sommige van die zwaargewichten zijn gewoon enorm. Alex is een gevaarlijke tegenstander voor hem."

Pereira pakt wat rust na hectisch jaar

Na drie titelgevechten in zeven maanden, neemt Pereira nu even gas terug. Hij gaat waarschijnlijk pas weer vechten begin volgend jaar, wanneer hij het opneemt tegen de winnaar van Magomed Ankalaev en Aleksandar Rakić. Het is een welverdiende pauze voor de man die volgens McGregor de absolute top van de UFC is.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws