Nieuws

De nieuwe Khabib is hier en onverslaanbaar: 'Dynastie'

Usman Nurmagomedov heeft opnieuw laten zien waarom de naam Nurmagomedov synoniem staat voor dominantie in de wereld van vechtsporten. Tijdens het Bellator Champions Series-evenement in San Diego eerder vandaag verdedigde de ongeslagen lichtgewicht vechter zijn titel met succes. En bewees opnieuw dat hij tot de beste vechters ter wereld behoort.

In de hoofdpartij van de Bellator Champions Series in San Diego nam Usman Nurmagomedov het op tegen de taaie Russische vechter Alexandr Shabliy. Na een schorsing van zes maanden keerde Usman terug naar de kooi met misschien wel zijn beste prestatie tot nu toe. Hij domineerde zijn tegenstander en won overtuigend met een unanieme jurybeslissing. De overwinning bracht zijn professionele record op een indrukwekkende 18-0.

Usman Nurmagomedov wil zijn volgende gevecht in Dubai

Na de wedstrijd sprak Usman met respect over zijn tegenstander: “Alexandr Shabliy is een van de beste lichtgewichten ter wereld, het was een zeer zware strijd voor mij – al mijn respect gaat naar hem en zijn team, dank je wel.”

Met de overwinning op zak werd Usman gevraagd naar zijn volgende uitdaging. Zijn antwoord was duidelijk: “Ik wil in Dubai vechten. Geef me de kans om mijn titel daar te verdedigen.” Om dit mogelijk te maken, zal zijn volgende potentiële tegenstander, AJ McKee, eerst af moeten rekenen met de Ierse ster Paul Hughes op 19 oktober, als onderdeel van het grootschalige Francis Ngannou vs Renan Ferreira gevecht in Saoedi-Arabië.

Khabib Nurmagomedov geeft zijn mening over Usman’s overwinning

De legendarische Khabib Nurmagomedov was aanwezig in de kooi om zijn neef te ondersteunen. Na de overwinning sprak hij lovend over Usman's prestatie en de belangrijke betekenis van deze overwinning. Khabib benadrukte dat de overwinning niet alleen een mijlpaal was voor Usman, maar voor het hele team.

“Shabliy is een zeer, zeer sterke tegenstander. Hij heeft zes of zeven jaar geleden met ons getraind, dus we wisten dat dit een zware wedstrijd zou worden. Daarom was dit een heel belangrijke strijd voor ons.”

Khabib was extra enthousiast om dit keer weer in de hoek van zijn neef te staan, na een paar gevechten te hebben gemist. Tijdens de wedstrijd zelf werd hij zo meegesleept dat hij bijna zijn andere neef, de ongeslagen Umar Nurmagomedov, in een spontane verwurging had genomen uit vreugde.

De Nurmagomedov dynastie wordt voortgezet

In zijn toespraak na de wedstrijd benadrukte Khabib dat Usman niet alleen een van de beste lichtgewichten ter wereld is, maar ook het volgende hoofdstuk in de voortdurende Nurmagomedov-dynastie vertegenwoordigt.

“Ik was er eerder, nu is het onze broeder Islam Makhachev en Usman is de volgende. Dit is de dynastie. Mensen hebben er jaren over gepraat, maar ze begrijpen het niet altijd. We werken ontzettend hard, we geloven in Allah en in onszelf.”

Khabib over de toekomst van Usman: Een veelbelovende legende in de maak

Na het evenement benadrukte Khabib nogmaals dat hij gelooft dat Usman, ondanks zijn jonge leeftijd van 26 jaar, al geschiedenis heeft geschreven door drie keer zijn titel te verdedigen. Volgens Khabib heeft zijn neef het potentieel om uit te groeien tot een van de grootste vechters aller tijden, mits hij gefocust blijft en blijft werken aan zijn ontwikkeling.

“Als deze jongen gefocust blijft, kan hij zijn naam op de lijst van de grootste ooit zetten,” voegde Khabib eraan toe. “Hij heeft al zoveel bereikt, maar kan je je voorstellen hoe goed hij over vijf of zes jaar zal zijn?”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws