Dopingschandaal! Kickbokser Frank Muñoz krijgt na 16 jaar gerechtigheid Nieuws
Nieuws

Dopingschandaal! Kickbokser Frank Muñoz krijgt na 16 jaar gerechtigheid

Dopingschandaal! Kickbokser Frank Muñoz krijgt na 16 jaar gerechtigheid

Frank Muñoz, die ooit trainde onder de beroemde coach Thom Harinck (dezelfde trainer die Badr Hari groot maakte), heeft na zestien lange jaren eindelijk gerechtigheid gekregen. Wat een frustrerende periode had moeten zijn, is nu eindelijk omgeslagen in een overwinning voor de oud-kickbokser, die tegenwoordig politieagent en trainer is.

In 2008 vocht Muñoz in de finale van het Spaanse Amateurkampioenschap, maar verloor toen op punten. Het leek een verloren zaak, tot bleek dat zijn tegenstander positief testte op doping. Toch werd dit jarenlang genegeerd door de Spaanse boksfederatie.

Spaanse boksfederatie biedt excuses aan

Jarenlang vocht Muñoz voor erkenning, en pas onlangs kreeg hij de verontschuldigingen waar hij al zo lang op wachtte. De voorzitter van de Spaanse boksfederatie, Felipe José Martínez Martínez, stuurde een officiële brief waarin niet alleen excuses werden aangeboden voor de jarenlange vertraging.

Maar waarin ook werd bevestigd dat Muñoz de rechtmatige kampioen is van de superzwaargewichtcategorie in 2008. Om het helemaal af te maken, kreeg hij ook eindelijk de kampioensriem die bij die titel hoort.

Muñoz opgelucht na lange strijd

Voor Muñoz voelde het als een enorme opluchting. Zestien jaar wachten op erkenning is niet niets. In een reactie liet hij weten dat hij eindelijk blij is dat dit hoofdstuk afgesloten kan worden. "Na zoveel jaren vechten voor erkenning is het eindelijk gebeurd," zei Muñoz.

"Ik ben blij dat ik de titel nu thuis heb." Hij bedankte de huidige boksfederatie voor hun inzet om dit recht te zetten en lijkt nu met een voldaan gevoel vooruit te kunnen kijken.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws