Einde UFC's Khabib's pensioen? Cryptische video zorgt voor speculatie Nieuws
Nieuws

Einde UFC's Khabib's pensioen? Cryptische video zorgt voor speculatie

Einde UFC's Khabib's pensioen? Cryptische video zorgt voor speculatie

UFC-legende Khabib Nurmagomedov deelt op social media een nieuwe video waarin hij serieus aan het trainen is. Dit zorgt voor opwinding onder fans, zeker na recente opmerkingen van Conor McGregor over een mogelijke comeback van Khabib.

De voormalig lichtgewichtkampioen beëindigde zijn ongeslagen carrière in 2020 na een overwinning op Justin Gaethje. Destijds drong zijn familie erop aan dat hij zou stoppen na het overlijden van zijn vader Abdulmanap.

De recent gedeelde beelden, waarin Nurmagomedov scherp oogt, komen van het trainingskamp van teamgenoot Islam Makhachev. Makhachev vecht volgende week op UFC 302 in New Jersey.

Nurmagomedov eerder verder weg van comeback

Sinds zijn pensioen in 2020 leek Nurmagomedov zich steeds verder te verwijderen van een terugkeer naar de Octagon. Vorig jaar verklaarde hij zelfs dat hij helemaal zou stoppen met MMA. Hij richtte zich op het coachen van vechters, waaronder zijn neef Usman Nurmagomedov, en runde vechtsportorganisatie Eagle FC.

Eind vorig jaar leek hij de sport definitief te verlaten door een bericht van een fanpagina te delen waarin stond dat hij meer tijd met zijn familie wilde doorbrengen.

Maar sindsdien heeft hij meerdere foto's van zichzelf in sportscholen met teamgenoten gedeeld. Hij vloog zelfs naar Amerika om zijn goede vriend Makhachev te steunen voor diens titelverdediging tegen Dustin Poirier op UFC 302.

Nurmagomedov toch weer in de gym?

Gisteren deelde 'The Eagle' op social media een video waarin hij midden in een intense trainingssessie te zien is. Hij doet push-ups en slaat op een bokszak.

Nurmagomedov is voor het eerst sinds het winnen van de titel in 2022 openlijk aanwezig bij het trainingskamp van Makhachev. Bij de video schrijft hij: "Persoonlijk voorbeeld is de beste motivatie. Ik hou van deze energie."

Commentatoren begonnen hem meteen te vergelijken met zijn rivaal Conor McGregor, die op UFC 303 op 29 juni vecht.McGregor plaagt Nurmagomedov over mogelijke comeback

McGregor dringt al lang aan op een rematch met Nurmagomedov na hun spraakmakende gevecht op UFC 229. De Rus won toen via submission in de vierde ronde, maar de Ier claimt dat hij kampte met een voetblessure en niet goed kon trainen.

Na Nurmagomedovs pensioen leek het erop dat McGregor nooit een tweede kans zou krijgen. Echter, tijdens een recente livestream beweerde de voormalig tweevoudig kampioen dat vermeende belastingproblemen van Nurmagomedov hem wellicht tot een comeback zouden dwingen.

McGregor noemde Nurmagomedov een "rat" en beweerde dat hij gedwongen is terug te keren om zijn schulden te betalen.

Of Nurmagomedov daadwerkelijk terugkeert naar de Octagon is onduidelijk. De training met zijn teamgenoot kan zowel ter ondersteuning zijn als een teken van eigen ambities.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws