Extreme straf! Bokskampioen krijgt lange schorsing en hoge boete Nieuws
Nieuws

Extreme straf! Bokskampioen krijgt lange schorsing en hoge boete

Extreme straf! Bokskampioen krijgt lange schorsing en hoge boete

Lorenzo Hunt voormalig Bare Knuckle Fighting Championship BKFC kampioen is geschorst voor 18 maanden en kreeg een boete van $40.000 opgelegd. Deze straf volgt nadat hij positief testte op een verboden substantie en een te hoog testosterongehalte had in aanloop naar zijn BKFC KnuckleMania 4 gevecht in april.

De straf voor Hunt werd in juni opgelegd tijdens een maandelijkse vergadering van de California State Athletic Commission CSAC. Naast de schorsing van 18 maanden en een boete van $40.000 wat neerkomt op 40 procent van zijn beurs van $100.000 moet hij ook $500 betalen voor de drugstest.

Hunt's schorsing en boete opgelegd door California State Athletic Commission

Daarnaast moet hij, voordat hij weer mag vechten in Californië zes maal op eigen kosten een volledige WADA World Anti-Doping Agency dopingtest afleggen met een negatieve uitslag.

Volgens documenten van de CSAC, die aan MMA Fighting werden verstrekt, testte Hunt positief op trenbolone metaboliet epitrenbolone - een anabole steroïde - en had hij een te hoog testosterongehalte met een ratio van 172, wat boven de toegestane drempelwaarde van 4 ligt.

Hunt ging in beroep, maar schorsing bleef gehandhaafd

Hunt ging in beroep tegen de straf, wat leidde tot een hoorzitting voor de commissie in juni. Echter, de 41-jarige vechter verscheen niet op de hoorzitting. Uiteindelijk legde de commissie de schorsing, boete en extra voorwaarden vast voordat hij weer in Californië zou mogen vechten.

Nadat hij kampioen was geworden in meerdere gewichtsklassen bij BKFC, gaf Hunt zijn titels op om een kans te wagen op het heavyweight kampioenschap tegen Mick Terrill.

Hunt verliest titels en gevecht door blessure

Het gevecht verliep niet in zijn voordeel. Hunt liep binnen twee minuten in de eerste ronde een blessure op, wat resulteerde in een TKO-overwinning voor Terrill. De overwinning van Terrill blijft uiteraard staan, ongeacht de dopingtestuitslag van Hunt.

Hunt heeft zich nog niet publiekelijk over de schorsing uitgelaten. Op basis van de door de commissie opgelegde schorsing, moet hij tot minstens oktober 2025 wachten voordat hij weer in aanmerking komt om te vechten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws