Nieuws

Geen risico: Iron Mike voert de druk op voor Jake Paul gevecht

Mike Tyson, de legendarische voormalige zwaargewicht kampioen, bereidt zich op zijn eigen manier voor op zijn aanstaande gevecht tegen YouTuber en bokser Jake Paul. Terwijl veel aandacht uitgaat naar Paul’s groeiende bokscarrière, is het duidelijk dat Tyson, zelfs op 58-jarige leeftijd, niets aan het toeval overlaat.

In zijn trainingskamp heeft Tyson drie sparringpartners om hem klaar te stomen voor het gevecht op 15 november 2024. Wat opvallend is, is dat het niet zomaar nieuwe gezichten zijn. Het zijn dezelfde sparringpartners die hem hielpen bij zijn voorbereiding voor zijn gevecht tegen Roy Jones Jr. in 2020. Twee van hen, Mike Russell en Jett Blackwell, zijn zwaargewichten, terwijl Ronald Cruz, een superweltergewicht, ook opnieuw deel uitmaakt van het team.

Terug naar de oude garde: Drie vertrouwde sparringpartners

Mike Russell, een zwaargewicht met een professionele record van 5-1, staat bekend om zijn snelheid en kracht. Hij was eerder sparringpartner voor Nate Diaz tijdens diens voorbereiding op zijn gevecht tegen Jake Paul in 2023. Diaz verloor dat gevecht, maar prees Russell voor zijn werk in het kamp. In Tyson’s trainingskamp helpt Russell met zijn snelheid om Tyson scherp te houden.

Jett Blackwell, een jong zwaargewicht van 23 jaar, was pas 19 toen hij voor het eerst met Tyson sparrede voor zijn wedstrijd tegen Roy Jones Jr. Nu, met een ongeslagen record van 3-0-1, is hij terug in het kamp van Tyson. Ondanks zijn jeugdigheid heeft Blackwell al een reputatie opgebouwd als een snelle vechter, hoewel hij vaak wordt onderschat vanwege zijn uiterlijk.

Geen risico: Iron Mike voert de druk op voor Jake Paul gevecht

Ronald Cruz, een superweltergewicht met 19 overwinningen als prof, vult het team aan. Hoewel Cruz bij zijn laatste wedstrijd werd verslagen door Vito Mielnicki Jr., is hij nog steeds een geduchte tegenstander in de ring. Zijn ervaring in Tyson's kamp in 2020 is iets dat hij niet snel zal vergeten. Tijdens een van hun sessies werd een andere bokser door Tyson zo hard geraakt dat hij zijn tand verloor, en Cruz zelf herinnerde zich dat Tyson, zelfs met zijn leeftijd, nog steeds krachtig genoeg was om hem door de ring te laten vliegen.

Tyson’s intense trainingsregime

Ondanks zijn leeftijd traint Tyson alsof hij nog steeds op het hoogtepunt van zijn carrière zit. In zijn trainingskamp vecht hij zes tot zeven ronden per sessie, waarbij hij zijn sparringpartners strategisch inzet. Volgens de trainer van Cruz, Edgar Ponce, gebruikte Tyson Cruz in de latere ronden wanneer hij moe werd. Zelfs op dat moment bleef Tyson echter snel en gevaarlijk, wat hem nog steeds een onvoorspelbare tegenstander maakt.

Tyson’s trainingskamp is strikt afgesloten van de buitenwereld. De sparringpartners moesten geheimhoudingsverklaringen ondertekenen, en interviews worden zelden gegeven. Dit zorgt ervoor dat alles wat er in het kamp gebeurt, onder de radar blijft.

Op naar het gevecht tegen Jake Paul

Het gevecht tussen Tyson en Paul belooft een spektakel te worden. Terwijl veel critici twijfelen aan hoe serieus het gevecht moet worden genomen, laat Tyson met zijn intense voorbereiding zien dat hij niets aan het toeval overlaat. Met een team van jonge, sterke sparringpartners is hij klaar om opnieuw de ring in te stappen en te bewijzen dat leeftijd slechts een getal is.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws