Nieuws

'Jake Paul knockout in de MMA-kooi': Fury wil nog één gevecht

Tommy Fury heeft Jake Paul opnieuw uitgedaagd, maar dit keer voor een MMA-gevecht. De Britse bokser is ervan overtuigd dat hij zijn Amerikaanse rivaal in de octagon kan verslaan, zelfs met zijn ellebogen.

De twee ontmoetten elkaar eerder op 26 februari 2023 in een bokswedstrijd in de Diriyah Arena in Saoedi-Arabië, waar Fury won via een split-decision. Maar Fury is nu klaar voor een gevecht in een heel andere arena: mixed martial arts.

Tommy Fury wil Jake Paul ook in MMA verslaan

Na maanden van gespannen woordenwisselingen stonden Fury en Paul eindelijk tegenover elkaar in de boksring. Met zijn scherpe hoofdbewegingen en snelle voetenwerk liet Fury de Amerikaanse social media-ster achter zich, terwijl hij de meeste rondes op zijn naam schreef.

Maar nu wil Fury het nog een keer proberen, en dit keer op Paul’s terrein. Hoewel Fury zijn carrière begon in het boksen, heeft Paul zich gericht op worstelen, wat hem tijdens zijn highschooltijd goed van pas kwam. Toch is Fury ervan overtuigd dat hij Paul ook in de kooi kan verslaan.

In een video op zijn YouTube-kanaal ging Fury trainen met UFC interim zwaargewichtkampioen Tom Aspinall. Tijdens het gesprek vroeg Fury aan Aspinall: "Jake Paul zit toch bij de PFL, of niet?" Waarop Aspinall enthousiast antwoordde: "Oh, dat vind ik mooi."

Tommy Fury gelooft dat hij Jake Paul kan verslaan in de kooi

Fury maakte duidelijk dat hij geen uitgebreide training nodig heeft om Jake Paul bij te benen in MMA. “Ik ga zijn gezicht kapotslaan als ik goed ben in MMA. Ik versla hem in de ring én in de kooi. Die grote nutteloze idioot."

Fury schatte dat hij ongeveer anderhalf tot twee jaar training nodig heeft voordat hij zonder probleem van Paul kan winnen in de kooi. Hij voegde eraan toe: "Hij heeft het geld en de beste sparringpartners ter wereld. Maar hij is geen partij voor mij."

De Love Island-finalist bleef vol vertrouwen: "De volgende keer dat ik hem tegenkom, sla ik hem knock-out. In MMA wil ik hem gewoon een dikke knietje geven. Alleen ellebogen, geen vuisten."

In de video is te zien hoe Aspinall enkele krachtige trappen laat zien, waarop Fury luid schreeuwt en toegeeft: "Mijn been doet zoveel pijn, het is echt killing."

Wat de toekomst brengt voor Tommy Fury en Jake Paul

Hoewel de video geen spectaculaire MMA-prestaties van Fury laat zien, is het duidelijk dat hij vastberaden is om zijn training te intensiveren. Wie weet hoe ver Fury kan komen met wat meer tijd in de sportschool?

Sinds hun ontmoeting in de boksring heeft Fury slechts één keer gevochten, terwijl Paul meerdere keren in actie is gekomen. Paul boekte zijn meest recente overwinning tegen Mike Perry, wat zijn volgende stap richting verlossing markeerde en een einde maakte aan Perry’s succesvolle UFC-reeks.

Ondanks Paul’s recente overwinningen gelooft MMA-analist Joe Rogan dat Perry misschien anders had moeten spelen om de overwinning te pakken. Maar of Fury de overstap naar MMA echt gaat maken, dat zal de tijd moeten uitwijzen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws