Jake Paul krijgt flinke dreun uitgedeeld: 'Geen excuses' Nieuws
Nieuws

Jake Paul krijgt flinke dreun uitgedeeld: 'Geen excuses'

Jake Paul krijgt flinke dreun uitgedeeld: 'Geen excuses'

Jake Paul de bekende social media-ster die nu bokser is staat binnenkort oog in oog met Matchroom Boxing in een rechtszaak. Een rechter in New York heeft namelijk zijn verzoek om de zaak te laten vallen afgewezen. De rechtszaak begon nadat Paul een aantal pittige uitspraken had gedaan over Matchroom. Waarin hij suggereerde dat ze een boksscheidsrechter omgekocht zouden hebben na het gevecht tussen Katie Taylor en Amanda Serrano in 2022.

Op 30 september oordeelde rechter Paul Gardephe van het U.S. District Court in New York dat Paul zich gewoon moet verantwoorden voor zijn uitspraken. Zijn verzoek om de zaak te seponeren – een juridische manier om te zeggen: “laten we deze hele zaak stoppen” – ging dus niet door.

Jake Paul’s verdediging werkt niet: "Ik woon in Puerto Rico"

Paul’s advocaten hadden een aantal redenen en excuses aangevoerd om de rechtszaak te stoppen. Zo vonden ze dat New York niet de juiste plek was voor de zaak, omdat Paul in Puerto Rico woont. Ook beweerden ze dat Matchroom Boxing zonder de juiste vergunning zaken doet in New York.

Maar de rechter vond die argumenten maar niks en besloot dat de zaak doorgaat.

Pre-trial conferentie gepland voor 16 oktober: hoe gaat dit verder?

De volgende stap in deze juridische strijd is een pre-trial conferentie op 16 oktober. Voor die datum moeten beide partijen een brief indienen. Waarin ze kort de feiten en hun juridische argumenten op een rijtje zetten. Ook wordt er gekeken of er misschien nog een schikking mogelijk is voordat het tot een echte rechtszaak komt.

Hoewel de advocaten van Jake Paul en Matchroom Boxing aanwezig moeten zijn hoeven Jake Paul zelf en Matchroom-oprichter Eddie Hearn niet bij de hoorzitting te verschijnen. De zaak blijft dus voorlopig op de achtergrond. Het is duidelijk dat er nog flink wat vuurwerk kan volgen.

Waarom begon de rechtszaak? Paul beschuldigt Matchroom van omkoping

De hele zaak begon nadat Paul Matchroom beschuldigde van omkoping. Volgens Paul zou scheidsrechter Glenn Feldman zijn betaald om de uitslag van twee grote gevechten te beïnvloeden: het gevecht tussen Taylor en Serrano en dat tussen Oleksandr Usyk en Anthony Joshua. Paul riep in een interview dat “[Feldman] duidelijk geld krijgt van Matchroom Boxing”, nadat hij de wedstrijden in het voordeel van Taylor en Joshua had gescoord, die toevallig beiden door Hearn’s promotie worden vertegenwoordigd.

Paul liet er geen twijfel over bestaan dat hij deze beschuldiging serieus nam, maar Matchroom vond het te ver gaan. Ze sleepten Paul voor de rechter wegens laster, en Feldman sloot zich in oktober 2022 bij de zaak aan als mede-eiser. Hoe het allemaal afloopt, weten we nog niet, maar het is duidelijk dat de spanning toeneemt.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws