Nieuws

Jake Paul onthult reden McGregor's gevecht uitstel: 'Klinkt logisch'

Jake Paul zegt te weten waarom Conor McGregor zijn gevecht tegen Michael Chandler steeds wordt uitgesteld. De UFC zou in onderhandeling zijn met ESPN en McGregor schijnt daar een cruciale rol in te spelen.

Heeft Jake Paul mogelijk inside-informatie over de toekomst van Conor McGregor binnen de UFC? Dit suggereerde hij in een recent interview waarin hij uitlegde waarom McGregor voorlopig niet in de Octagon te zien is. Volgens Paul speelt de contractuele situatie van McGregor een belangrijke rol in zijn inactiviteit.

Jake Paul legt uit waarom McGregor nog niet vecht

Jake Paul gaf tijdens een aflevering van zijn podcast waarin voormalig UFC-zwaargewicht kampioen Francis Ngannou te gast was meer inzicht in de reden achter McGregor's afwezigheid in de UFC. Ngannou vertelde over zijn eigen ervaringen met contractuele beperkingen binnen de UFC en hoe hij uiteindelijk besloot een deal te sluiten met de Professional Fighters League (PFL). Paul trok vervolgens een parallel met McGregor's situatie.

Volgens Paul heeft McGregor nog twee gevechten op zijn huidige UFC-contract staan. En dat is waar de crux van het probleem ligt. De UFC onderhandelt momenteel over het verlengen van hun rechtenovereenkomst voor het uitzenden van gevechten waarschijnlijk met ESPN. Als McGregor op dit moment zou vechten zou dat de waarde van de rechten verminderen. Dit omdat hij dan nog maar één gevecht op zijn contract zou hebben. "Daarom vecht Conor nu niet," zei Paul.

McGregor's contract speelt een belangrijke rol in de UFC-onderhandelingen

Paul legde verder uit dat McGregor's aanwezigheid als een van de grootste sterren van de UFC van cruciaal belang is in de onderhandelingen over de nieuwe uitzendrechten. Door McGregor in de wacht te houden, kan de UFC aan potentiële uitzendrechtenpartners laten zien dat ze nog twee gevechten met McGregor op de planning hebben, wat de waarde van de deal aanzienlijk verhoogt. Dit kan een strategische zet van de UFC zijn om zoveel mogelijk te profiteren van hun onderhandelingen.

Paul's theorie biedt een nieuwe invalshoek op McGregor's afwezigheid en werpt mogelijk licht op de zakelijke strategieën die de UFC achter de schermen gebruikt. Als McGregor's volgende gevecht pas wordt aangekondigd na een nieuwe rechtenovereenkomst, zou dat Paul’s verklaring geloofwaardiger maken.

Francis Ngannou en zijn overstap naar de Professional Fighters League

Naast McGregor’s situatie, prees Paul ook Ngannou’s besluit om de UFC te verlaten en zich aan te sluiten bij de PFL. Volgens Paul symboliseert Ngannou’s overstap een historische stap, waarbij de PFL zich profileert als een vechter-gecentreerde organisatie. Ngannou zal zijn debuut in de PFL maken op 19 oktober, wanneer hij het opneemt tegen Renan Ferreira voor de SuperFights-titel.

Ngannou heeft zich inmiddels ook op het boksveld gewaagd, met lucratieve wedstrijden tegen Tyson Fury en Anthony Joshua. Hoewel hij beide gevechten verloor, waaronder een zware knock-out tegen Joshua, heeft hij financieel geprofiteerd van zijn uitstapje naar het boksen.

Toekomst van McGregor blijft onzeker maar strategisch

Voor Conor McGregor blijft zijn toekomst in de UFC voorlopig onduidelijk. Mocht zijn volgende gevecht pas plaatsvinden nadat de UFC een nieuwe rechtenovereenkomst heeft gesloten, dan wordt Paul’s theorie over zijn inactiviteit des te geloofwaardiger. Dit zou niet alleen McGregor’s carrière opnieuw in de schijnwerpers zetten, maar ook de waarde van de UFC als entertainmentproduct versterken.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws