Jamal Ben Saddik krijgt steun uit onverwachte hoek na zware schorsing Nieuws
Nieuws

Jamal Ben Saddik krijgt steun uit onverwachte hoek na zware schorsing

Jamal Ben Saddik krijgt steun uit onverwachte hoek na zware schorsing

Jamal Ben Saddik kan rekenen op veel steun nadat Glory gisteren aankondigde dat de Marokkaanse kickbokser opnieuw is geschorst. De organisatie maakte in alle stilte bekend dat Ben Saddik een schorsing van tien maanden heeft gekregen, met terugwerkende kracht. Dit betekent dat hij pas in januari 2025 weer de ring in kan stappen.

De reden voor de schorsing? Ben Saddik werd betrapt op het gebruik van een stof die valt onder de Hormoon- en Metabole Modulators, een categorie die op de verboden lijst van het World Anti-Doping Agency (WADA) staat.

Hoewel de test werd uitgevoerd in een door WADA geaccrediteerd laboratorium, kon Ben Saddik aantonen dat de stof onderdeel was van een medisch voorschrift van zijn arts. Dit voorschrift was maanden voor de test afgegeven, maar Ben Saddik was vergeten dit voorafgaand aan de test te melden. Dit zorgde voor verwarring en onbegrip onder zijn fans, die zich afvragen waarom hij ondanks zijn medische achtergrond toch geschorst is en noemen het onrechtvaardig.

Fans reageren vol onbegrip op de schorsing van Ben Saddik

De aankondiging van de schorsing heeft geleid tot felle reacties van fans op sociale media. Veel van hen vinden dat Glory te ver gaat in hun strafmaatregelen. Een fan reageert: "Glory gaat te ver hierin, iedereen kent de medische historie en het gaat hier om voorgeschreven medicatie. Het lijkt erop dat Jamal moedwillig buiten Glory wordt gehouden!"

Jamal Ben Saddik krijgt steun uit onverwachte hoek na zware schorsing

Een andere fan toont zijn respect voor Ben Saddik, ondanks de schorsing: "Als het om een medische reden gaat, is het wel een erg hoge straf. Jammer dat zijn kans om terug te komen steeds verder wordt geduwd. Respect voor Jamal dat hij überhaupt nog wil vechten voor Glory."

Ben Saddik komt pas in 2025 weer in actie

Ook kan Ben Saddik rekenen op steun vanuit onverwachte hoek. Van fans die gemengde gevoelens bij de situatie hebben en opmerken dat Ben Saddik misschien beter had moeten opletten bij het melden van zijn medicatie. "Medisch gegronde reden om het te nemen, geen schorsing waardig. Maar het vergeten te melden slaat nergens op. Al vind ik Rico Verhoeven een ware kampioen, ik krijg wel het idee dat hij er meer mee te maken heeft dan Glory ooit zal toegeven."

Voor de fans van Jamal Ben Saddik betekent dit dat ze hem voorlopig niet meer in de ring zullen zien. Glory's evenementen beginnen meestal in februari, wat betekent dat dit waarschijnlijk de eerste kans zal zijn dat Ben Saddik weer in actie komt. Tot die tijd blijft bij de fans de vraag hangen of Glory te streng is geweest in hun straf, of dat er toch iets anders meespeelt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws