Nieuws

Jamal Ben Saddik onterecht gestraft: 'Topvechter haalt uit'

Errol Zimmerman voormalig Glory vechter, huidig K-1 winnaar en KSW MMA-vechter heeft zijn ongenoegen geuit over de schorsing van Jamal Ben Saddik bij Glory. Volgens Zimmerman is de schorsing onrechtvaardig en een voorbeeld van de politieke spelletjes die binnen de sport spelen.

Zimmerman stelt dat er oneerlijke maatstaven worden gehanteerd bij het opleggen van sancties. En dat atleten vaak slachtoffer worden van willekeurige beslissingen. Zo zegt Zimmerman in een interview met Nandoleaks.

Schorsing vanwege 'trapbeweging'

Jamal Ben Saddik werd geschorst vanwege een controversi毛le trapbeweging tegen zijn aartsrivaal Rico Verhoeven eerder dit jaar. Zimmerman noemt deze schorsing overdreven en vindt dat het incident onderdeel is van de show die bij de sport hoort.

"Het was het hoogtepunt van de hele gala", aldus Zimmerman, die aangeeft dat het geen serieuze overtreding was.

Kritiek op inconsistentie in straffen

Zimmerman wijst op de inconsistentie in de straffen die worden uitgedeeld binnen de kickbokswereld. Hij vergelijkt de situatie van Ben Saddik met andere gevallen waarin atleten slechts lichte straffen kregen voor soortgelijke of zelfs ernstigere overtredingen.

Ook haalt Zimmerman de sanctie tegen Ismael Lazaar aan die na een partij tegen Rico Verhoeven een jarenlange schorsing kreeg. Alhoewel dit later werd bijgesteld kwam Lazaar niet echt meer aan de bak in de Nederlandse kickboks scene.

Volgens Zimmerman is er sprake van veel politiek binnen de sport, wat volgens hem leidt tot oneerlijke beslissingen die de carri猫re van atleten ernstig kunnen be茂nvloeden. Wat de toekomst brengt voor Ben Saddik is niet duidelijk deze is recentelijk vrijgelaten na een aantal weken in de cel. Of dit zijn carri猫re bij Glory be茂nvloedt is niet bekend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws