Jamal Ben Saddik staat op een kruispunt bij Glory: Wat wordt het? Nieuws
Nieuws

Jamal Ben Saddik staat op een kruispunt bij Glory: Wat wordt het?

Jamal Ben Saddik staat op een kruispunt bij Glory: Wat wordt het?

Jamal Ben Saddik, de Marokkaanse zwaargewicht vechter staat al geruime tijd aan de zijlijn bij Glory Kickboxing. Ondanks dat hij onder contract staat bij de organisatie, is het onduidelijk wanneer hij weer de ring in zal stappen. Het langdurige wachten begint nu echter zijn tol te eisen, zowel voor Ben Saddik als voor zijn kamp. Het Glory-contract verhindert hem om elders te vechten, wat de situatie nog frustrerender maakt voor de kickbokser.

In een recent interview met de "Vechtersbazen Podcast" sprak Said El Badaoui, de coach van Ben Saddik, zich openlijk uit over de situatie.

Volgens El Badaoui is het hoog tijd dat zijn vechter weer aan de bak kan. "Het wordt tijd dat Jamal de ring in gaat. We wachten al te lang op een gevecht," aldus de coach. El Badaoui begrijpt dat Glory voorzichtig is, maar benadrukt dat er geen juridische belemmeringen zijn voor Ben Saddik om weer te vechten, ondanks zijn korte periode achter de tralies. "Jamal is niet veroordeeld, dus hij kan gewoon vechten," stelt El Badaoui.

Alleen de grote namen trekken volle zalen

Volgens El Badaoui zijn er momenteel maar drie vechters die garant staan voor uitverkochte arena’s: Jamal Ben Saddik, Rico Verhoeven en Badr Hari. "De fans willen gevechten zien zoals Jamal tegen Rico, en natuurlijk wil iedereen Badr in actie zien," zegt hij.

Jamal Ben Saddik staat op een kruispunt bij Glory: Wat wordt het?
Rico Verhoeven

Deze grote namen zijn cruciaal voor het voortbestaan van Glory Kickboxing, en El Badaoui dringt er bij de organisatie op aan om snel een gevecht voor Ben Saddik te organiseren. "Anders moeten ze zijn contract ontbinden," voegt hij toe.

De toekomst van Glory is onzeker

El Badaoui uitte daarnaast zijn zorgen over de toekomst van Glory en de opkomst van nieuwe vechters. "Glory is nog niet klaar met het bouwen van nieuwe sterren," zegt hij. "Er zit potentie in enkele vechters, maar ze zijn nog niet op het niveau van Jamal, Rico of Badr. Bovendien moeten ze niet vergeten dat deze mannen ouder worden. Het zou zomaar kunnen dat ze binnenkort stoppen," waarschuwt hij.

De organisatie lijkt op een kruispunt te staan: ofwel investeren in nieuwe talenten, of vertrouwen op de gevestigde namen die op hun hoogtepunt zijn, maar wellicht hun laatste gevechten naderen.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws