Nieuws

Kan Umar Nurmagomedov de volgende Khabib in de UFC worden?

Joe Rogan, een van de grootste stemmen in de MMA-wereld, gelooft dat Umar een verbeterde versie van Khabib is in de octagon. Zelfs Javier Mendez, hoofdcoach van het American Kickboxing Academy (AKA), deelt deze mening.

Ali Abdelaziz, hoewel omstreden, werkt al bijna tien jaar samen met Khabib Nurmagomedov en zijn kring. Volgens hem is Umar zelfs de beste van allemaal.

Joe Rogan en Javier Mendez zien een verbeterde Khabib in Umar

Rogan is ervan overtuigd dat Umar Nurmagomedov technieken beheerst die zijn neef Khabib nooit toonde in het gevecht. Zijn creatieve trappen en frontkicks zijn iets wat Khabib niet gebruikte, wat wijst op een andere benadering in de kooi. Mendez benadrukt ook dat Umar een zeer complete vechter is die verfijnder lijkt dan Khabib in bepaalde aspecten van de sport.

Ali Abdelaziz: Umar is de beste van de Nurmagomedov-familie

Ali Abdelaziz, manager van zowel Khabib als Umar, is even stellig in zijn mening. Hij heeft een decennium samengewerkt met de vechters uit Dagestan en gelooft dat Umar zelfs meer potentie heeft dan zijn neef. De mix van worstelvaardigheden, de juiste mentaliteit en de trots van de familieachtergrond maken Umar volgens Abdelaziz uniek en misschien zelfs superieur aan Khabib.

Umar 1.0: Een eigen pad naar dominantie in de UFC

Hoewel Umar vaak wordt vergeleken met Khabib, is het belangrijk om te benadrukken dat hij zijn eigen pad aan het bewandelen is. Hij is geen 'Khabib 2.0', maar eerder 'Umar 1.0'. Zijn vermogen om een eigen erfenis op te bouwen, terwijl hij trouw blijft aan de familiegeschiedenis, is een boeiend verhaal om te volgen. De vraag blijft of hij de dominantie van de Nurmagomedov-familie naar de bantamgewichtdivisie kan brengen en hoe hij zich zal onderscheiden van zijn legendarische neef.

Het potentieel van Umar Nurmagomedov in de UFC

Met zoveel aandacht rondom Umar Nurmagomedov is de vraag terecht: kan hij de volgende Khabib worden in de UFC? Het antwoord ligt niet alleen in zijn vaardigheden, maar ook in zijn vermogen om zijn eigen koers te varen binnen een sport waar de lat extreem hoog ligt. Zijn toekomst in de UFC zal waarschijnlijk een fascinerend traject zijn dat het nalatenschap van de Nurmagomedovs in de MMA-wereld voortzet.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws