UFC-ster Khabib zet voetballer Antonio Rudiger op zijn plek: '1 op 1' Nieuws
Nieuws

UFC-ster Khabib zet voetballer Antonio Rudiger op zijn plek: '1 op 1'

UFC-ster Khabib zet voetballer Antonio Rudiger op zijn plek: '1 op 1'

Khabib Nurmagomedov de ongeslagen MMA-legende heeft voetballer Antonio Rudiger subtiel op zijn plek gezet na een onverwachte uitdaging. De Russische vechter die in 2020 met een perfect record van 29-0 uit de UFC stapte. Was duidelijk niet onder de indruk van Rudiger’s poging om hem uit te dagen voor een 1-op-1.

Maar wat voor Rudiger een voetbalwedstrijd betekende had voor Khabib een heel andere betekenis.

Khabib geniet van zijn pensioen, maar blijft populair doelwit voor uitdagingen

Sinds Khabib afscheid nam van het vechten, heeft hij zeker niet stilgezeten. Hoewel hij niet meer in de kooi stapt, blijft hij een geliefd figuur in de vechtsportwereld. Fans en vechters blijven hem regelmatig uitdagen, maar dit keer was het geen MMA-vechter die hem aansprak. Voormalig Chelsea-verdediger en huidig Real Madrid-speler Antonio Rudiger daagde Khabib op sociale media uit voor een 1-op-1.

Antonio Rudiger maakt een grap, Khabib slaat terug

Khabib had een onschuldig fotootje op Instagram geplaatst waar hij met een paar vrienden een potje voetbal speelde. Antonio Rudiger, niet vies van een beetje lol trappen, sprong erop met de tekst: "1 tegen 1, mijn broer." Maar Khabib, bekend om zijn scherpe reacties, was er snel bij om de situatie even recht te zetten. Zijn antwoord? “1 tegen 1 is geen voetbal, dat is MMA... Wees voorzichtig.”

Een simpele zin, maar precies genoeg om duidelijk te maken dat een gevecht met Khabib iets heel anders betekent dan een potje trappen op het gras.

Khabib’s dominantie blijft ook buiten de kooi voelbaar

Hoewel Antonio Rudiger een topsporter is in zijn eigen recht, zou hij het moeilijk krijgen in een echte 1-op-1 met Khabib. De MMA-wereld weet maar al te goed dat Khabib zijn tegenstanders op de grond kan vastpinnen alsof het niets is. Belal Muhammad, de huidige weltergewichtkampioen, heeft dat aan den lijve ondervonden. Tijdens een trainingssessie met Khabib werd hij zo hard aangepakt, dat Khabib zelfs de tijd had om rustig koffie te bestellen terwijl hij Muhammad op de mat hield. Dat zegt alles over de controle die Khabib heeft, zelfs zonder een officieel gevecht.

Rudiger’s grap was dus goed bedoeld, maar in een echt 1-op-1 scenario met Khabib? Daar zou hij wel twee keer over nadenken.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws