Nieuws

Khabib: 'Neef Usman bewijst vandaag dat hij de beste ter wereld is'

Khabib Nurmagomedov ziet grote toekomstplannen voor zijn neef Usman Nurmagomedov. De ongeslagen vechter zal vandaag zijn lichtgewicht titel verdedigen tegen Alexander Shabliy tijdens de Bellator Champions Series in San Diego.

Usman Nurmagomedov die momenteel een indrukwekkend record van 17-0 heeft staat op het punt om zijn lichtgewicht titel te verdedigen tegen de ervaren Alexander Shabliy. Deze confrontatie vindt deze zaterdag plaats in de hoofdpartij van de Bellator Champions Series in de Pechanga Arena in San Diego.

Shabliy met een record van 24-3, wordt door veel experts gezien als de zwaarste tegenstander die Usman tot nu toe is tegengekomen. Met een winning streak van negen gevechten waaronder overwinningen op Brent Primus, Tofiq Musayev en Patricky Pitbull, is Shabliy een geduchte tegenstander.

Khabib Nurmagomedov ziet Usman als de toekomst

Khabib Nurmagomedov voormalig UFC-kampioen en een icoon in de MMA-wereld staat aan de zijlijn om zijn neef te ondersteunen. Khabib, die jarenlang door zijn vader is getraind heeft dezelfde kennis en begeleiding doorgegeven aan Usman.

Hij gelooft heilig in het potentieel van zijn neef. "Usman Nurmagomedov is de toekomst van deze sport," zei Khabib in een video gepost door Bellator MMA. "Usman is de jongere generatie uit onze sportschool. Mijn vader heeft ons beiden getraind en nu train ik hem. We hebben samen meer dan 15 jaar in de sportschool doorgebracht."

Usman vastbesloten om zijn titel te behouden

Usman zelf heeft duidelijke doelen voor de komende wedstrijd. Hij heeft aangegeven dat hij van plan is om Shabliy te overmeesteren en vervolgens zijn titelriem om te laten doen door Khabib. Usman heeft al laten zien waarom hij een van de beste vechters in de wereld is, en hij is vastberaden om dat nogmaals te bewijzen.

"Hij is altijd zo competitief geweest," zegt Khabib over Usman. "Daarom is hij nog steeds ongeslagen en waarom hij de Bellator-lichtgewichtwereld kampioen is. Zijn volgende gevecht zal laten zien waarom hij een van de beste ter wereld is."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws