Nieuws

UFC-ster Khabib: 'Ik ben uit gevangenis ontsnapt'

Khabib Nurmagomedov deelt zijn fascinerende levensverhaal en carrièrehoogtepunten tijdens een live sessie van de Inspire Me Podcast in het Verenigd Koninkrijk. Khabib, de ongeslagen voormalig lichtgewicht kampioen van de UFC vertelde over zijn rivaliteit met Conor McGregor en dat hij nog gefrustreerd is nooit tegen tegenover Tony Ferguson in de UFC kooi te hebben gestaan.

Hoewel Khabib zich heeft teruggetrokken uit de vechtsport, blijkt zijn leven hectischer dan ooit. De Dagestaanse vechter bespreekt hoe hij als coach, ondernemer en promotor zijn dagen vult. Hij vergelijkt zijn pensioen met een gevoel van vrijheid.

Alsof hij uit de gevangenis is ontsnapt. En geniet nu van het leven op een manier die tijdens zijn carrière onmogelijk was.

De jeugd in Dagestan en de mentale kracht van Khabib

Sprekend over zijn jeugd in Dagestan een regio die destijds bekend stond als een van de gevaarlijkste plaatsen om op te groeien in Europa vertelt Khabib hoe deze moeilijke omstandigheden hem mentaal sterker maakten.

Zijn vader speelde een cruciale rol in het ontwikkelen van zijn mentale weerbaarheid. Dit door Khabib vanaf jonge leeftijd uit te dagen met worstelwedstrijden zelfs tegen beren. Deze ervaringen vormden de basis voor de onwankelbare mentaliteit die Khabib naar de top van de vechtsportwereld bracht.

2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws