Kijk live mee: gaat Ilias Ennahachi vrijdag de titelrace winnen? Nieuws
Nieuws

Kijk live mee: gaat Ilias Ennahachi vrijdag de titelrace winnen?

Kijk live mee: gaat Ilias Ennahachi vrijdag de titelrace winnen?

Ilias Ennahachi staat voor een nieuwe uitdaging. De Nederlands-Marokkaanse kickbokser uit Utrecht kan vrijdagmiddag 27 september een enorme stap zetten richting de bantamgewichttitel van ONE Championship.

Zijn tegenstander? De ervaren Japanse vechter Hiroki Akimoto, die zelf al eerder de kampioensgordel om zijn middel droeg. Dit gevecht maakt deel uit van ONE Friday Fights 81, dat live te volgen is vanaf 14:30 uur op Vechtsport Info. De plek van actie: het beroemde Lumpinee Boxing Stadium in Bangkok.

Ennahachi heeft zijn zinnen gezet op een comeback

Ilias Ennahachi is hard op weg om een legende te worden in de Aziatische vechtsportwereld. In 2019 maakte hij een verpletterend debuut in ONE Championship door de vlieggewicht titel te pakken. In die partij liet hij geen spaander heel van de Thaise kampioen Petchdam Gaiyanghadao, die hij met een technische knock-out naar huis stuurde. Daarna volgden nog succesvolle titelverdedigingen tegen Wenfeng Wang en de Thaise superster Superlek Kiatmookao.

Maar zoals het soms gaat in de vechtsport, had Ennahachi pech. Voor zijn herkansingsgevecht tegen Superlek kon hij niet onder de gewichtslimiet van 61,2 kilo komen. Zijn titel verloor hij daardoor zonder een vuist te maken. Nu richt hij zich volledig op een nieuwe uitdaging: de bantamgewichtklasse, waar hij vrijdag zijn debuut maakt.

Akimoto is een gevaarlijke horde voor Ennahachi

Akimoto is geen onbekende in de kickbokswereld. Hij is voormalig kampioen en staat op de tweede plek van de bantamgewicht ranglijst. Een overwinning op deze Japanse vechtmachine zou Ennahachi meteen in de spotlights zetten voor een nieuw titelgevecht. Akimoto is snel, technisch, en heeft keiharde trappen. Maar Ennahachi heeft zelf ook een dodelijke combinatie van snelheid en kracht, waarmee hij zijn tegenstanders keer op keer verrast.

Voor Ennahachi draait het niet alleen om de overwinning, maar ook om het bewijzen dat hij nog steeds thuishoort aan de top. Het gaat om eer, trots, en het laten zien dat hij het in zich heeft om weer een kampioen te worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws