Nieuws

Klaar: UFC zet McGregor aan de kant, rivaal Chandler krijgt ander gevecht

Michael Chandler is helemaal klaar met wachten op Conor McGregor. In plaats daarvan zet hij zijn zinnen op iets anders: een rematch tegen Charles Oliveira. Op 16 november tijdens UFC 309 in het iconische Madison Square Garden, New York, gaan deze twee vechters opnieuw de strijd aan in de octagon.

Chandler had al die tijd gehoopt op een groot gevecht tegen McGregor, maar dat liet steeds langer op zich wachten. Uiteindelijk had hij er genoeg van. UFC-baas Dana White vertelde dat Chandler klaar was met wachten.

Chandler laat McGregor even links liggen

"Hij wilde gewoon weer knokken." En dat gaat hij doen, maar niet tegen McGregor. Nee, hij krijgt opnieuw Charles Oliveira tegenover zich. De deur naar een gevecht met McGregor staat nog op een kiertje, maar voor nu ligt de focus op Oliveira.

Het gevecht met McGregor leek eerder dit jaar nog in de maak. Ze stonden zelfs tegenover elkaar als coaches in de realityshow The Ultimate Fighter. Alles wees op een clash bij UFC 303 in juni, maar dat ging niet door omdat McGregor zijn teen brak. Het bleef dus bij een spannend vooruitzicht zonder resultaat.

Oliveira is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken

Chandler weet als geen ander wat hem te wachten staat. Hij en Oliveira stonden eerder al tegenover elkaar tijdens UFC 262. Chandler begon sterk en leek even op weg naar de winst, maar Oliveira kwam keihard terug. In de tweede ronde won hij niet alleen het gevecht, maar ook de vacante lichtgewichttitel. Dat verlies zit Chandler nog steeds dwars, en hij ziet UFC 309 als dé kans om dat recht te zetten.

Oliveira heeft sinds dat gevecht niet stilgezeten. Hij verdedigde zijn titel tegen bekende namen als Dustin Poirier en Justin Gaethje, maar verloor de riem omdat hij zijn gewicht niet haalde. Oliveira bleef echter strijden. Hij verloor van Islam Makhachev toen hij de titel probeerde terug te winnen. Herpakte zich met een knaller van een overwinning tegen Beneil Dariush bij UFC 289. Zijn laatste gevecht een nipte nederlaag tegen Arman Tsarukyan heeft hem alleen maar hongeriger gemaakt voor zijn rematch tegen Chandler.

Chandler's missie: revanche nemen op Oliveira

Voor Chandler draait het niet alleen om winnen, maar om het goedmaken van die nederlaag tegen Oliveira. Hij wil bewijzen dat hij thuishoort aan de top en dat hij meer in huis heeft dan wat hij bij UFC 262 liet zien. Oliveira, aan de andere kant, zal er alles aan doen om nog een keer te laten zien dat hij de baas is in de kooi.

Dit gevecht gaat om meer dan alleen een overwinning. Het is een persoonlijke strijd, een kans voor Chandler om zijn eer te herstellen en voor Oliveira om te bewijzen dat zijn eerste overwinning geen toevalstreffer was. Fans kunnen een intens en explosief gevecht verwachten, met twee vechters die iets te bewijzen hebben.

Wat staat er nog meer op het programma van UFC 309?

UFC 309 heeft naast Chandler vs. Oliveira nog een paar spannende matchups in petto. Zo krijgt voormalig middengewichtkampioen Chris Weidman de kans om zijn comeback te maken tegen Eryk Anders. En ook in het zwaargewicht gaat het los met Nikita Krylov tegen Azamat Murzakanov. Het wordt een avond vol actie, adrenaline en onverwachte wendingen.

Huidige matchups voor UFC 309:

Michael Chandler vs. Charles Oliveira

Eryk Anders vs. Chris Weidman

Viviane Araujo vs. Karine Silva

Nikita Krylov vs. Azamat Murzakanov

Veronica Hardy vs. Eduarda Moura

Jonathan Martinez vs. Marcus McGhee

Ramiz Brahimaj vs. Mickey Gall

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws