Mike Tyson kan haast niet lopen: is het genoeg voor Jake Paul? Nieuws
Nieuws

Mike Tyson kan haast niet lopen: is het genoeg voor Jake Paul?

Mike Tyson kan haast niet lopen: is het genoeg voor Jake Paul?

Mike Tyson, ooit de koning van het zwaargewicht boksen, heeft het momenteel niet makkelijk. In aanloop naar zijn gevecht op 15 november tegen Jake Paul, zegt de 58-jarige bokser dat hij zich "een beetje wankel" voelt. "Het is nu moeilijk om te lopen," vertelde hij aan USA Today. Maar hij blijft optimistisch: "Over twee maanden ben ik perfect."

Hoewel het gevecht nog even op zich laat wachten, traint Tyson al tussen de drie en vier keer per dag. Hij wil duidelijk in topvorm de ring in stappen, ondanks dat het nu nog wat stroef gaat.

Gevecht uitgesteld na gezondheidsproblemen voor Tyson

Het gevecht tussen Tyson en de veel jongere Jake Paul zou oorspronkelijk al op 20 juli plaatsvinden, maar werd uitgesteld. Tijdens een vlucht kreeg Tyson last van een ontstoken maagzweer, wat ervoor zorgde dat hij tijdelijk moest stoppen met zwaar trainen.

Jake Paul's team liet toen weten dat Tyson door artsen werd geadviseerd om een paar weken rust te nemen en het rustig aan te doen. Pas daarna kon hij weer voluit gaan trainen zonder beperkingen. Dit zorgde ervoor dat de datum naar november werd verschoven.

Tyson heeft ook eerder te maken gehad met ischias, een pijnlijke zenuw in zijn onderrug, wat zelfs zijn vermogen om normaal te praten aantastte. Deze oude blessures spelen nu weer een rol, waardoor hij niet helemaal soepel kan bewegen.

Sparren en herstelmethodes helpen Tyson door de voorbereiding

Tijdens een MMA-evenement in New York, waar Tyson als commentator aanwezig was, deelde hij wat meer details over zijn training. Hij vertelde dat hij onlangs zes rondes heeft gespard om zich klaar te stomen voor het gevecht tegen Paul, dat uit acht rondes van twee minuten zal bestaan.

Naast de intensieve trainingen probeert Tyson verschillende herstelmethodes, zoals elektrische stimulatie en stamceltherapie om zijn lichaam weer in vorm te krijgen. "Het helpt allemaal om me voor te bereiden," zei hij over zijn herstelprocessen.

Tyson begon zijn professionele carrière in 1985 en heeft een indrukwekkend record opgebouwd van 56 overwinningen. Waarvan 44 door knock-out. Hij vocht voor het laatst in een demonstratiewedstrijd in 2020, maar zijn laatste officiële gevecht was in 2005.

Jake Paul vs. de legendarische Mike Tyson

Aan de andere kant van de ring staat Jake Paul, de 27-jarige YouTuber die inmiddels een serieuze bokscarrière heeft opgebouwd. Hij heeft een professioneel record van 10-1, waarvan zeven overwinningen door knock-out. Zijn enige verlies kwam eerder dit jaar, in februari 2023, toen hij een split-decision verloor van Tommy Fury. Zijn laatste overwinning was in juli, toen hij Mike Perry versloeg in de zesde ronde.

Als Tyson en Paul elkaar eindelijk in november ontmoeten in het AT&T Stadium van de Dallas Cowboys, wordt het gevecht officieel erkend als een professioneel gevecht. Dit betekent dat het wordt meegenomen in hun officiële records. Het belooft een unieke clash te worden tussen een legende en een nieuwkomer.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws