Nieuws

Mike Tyson onthult: 'Deze man wordt de redder van het boksen'

Mike Tyson is al jarenlang een bekende naam in de bokswereld, en hij is enthousiast over het nieuws dat Dana White, de CEO van UFC, mogelijk de bokswereld wil betreden. Voorafgaand aan zijn gevecht tegen Jake Paul op 15 november sprak Tyson in de podcast It Is What It Is over een aantal onderwerpen, waaronder White’s plannen om zijn eigen boksorganisatie, Zuffa Boxing, nieuw leven in te blazen.

Tyson denkt dat White's promotionele aanpak de bokswereld flink kan opschudden.

Mike Tyson gelooft in Dana White's visie voor het boksen

Volgens Tyson zou Dana White's betrokkenheid bij het boksen een grote verandering kunnen brengen, vergelijkbaar met de impact die hij op de UFC heeft gehad. "Dat wordt het beste wat het boksen kan overkomen, net zoals bij de UFC," zei Tyson. "Als je in de UFC vecht en het publiek begint te boeën, dan zie je die vechter nooit meer. Zijn volgende gevecht is ergens in South Dakota, waar niemand het ziet. Alleen goede gevechten. Als je geen goede prestatie levert, zie je die vechter nooit meer terug."

Tyson is kritisch over het huidige boksen, waar hij vindt dat zwakke gevechten te vaak terugkeren. Hij haalt een voorbeeld aan van een vechter die, ondanks de kritiek, blijft optreden. "Niet zoals in het boksen, waar ze zeggen: 'Deze man vecht volgende maand alweer? We willen dat niet zien.’ Als een gevecht slecht is, ben je klaar in de UFC, je komt niet meer terug."

Tyson noemt Shakur Stevenson als voorbeeld

Tyson benoemde specifiek Shakur Stevenson, een bokskampioen die ondanks zijn overwinningen niet altijd populair is bij het publiek. Stevenson verdedigde onlangs zijn WBC-lichtgewichttitel met een eenzijdige overwinning op Artem Harutyunyan, maar het gevecht kreeg veel kritiek vanwege het gebrek aan actie. Tyson ziet dit als een perfect voorbeeld van het probleem waar de bokswereld mee te maken heeft: "Dit zijn de gevechten die het publiek niet meer wil zien."

Tyson hoopt dat Dana White's manier van werken, waarin slechte gevechten geen kans krijgen, ook in het boksen geïntroduceerd wordt.

Het gevecht tussen Mike Tyson en Jake Paul roept kritiek op

Tyson zelf staat weer volop in de schijnwerpers, want op 15 november maakt hij zijn terugkeer in de ring tegen de veel jongere Jake Paul. Ondanks de hype heeft het gevecht ook de nodige kritiek gekregen. Tyson is inmiddels 58 jaar oud en 31 jaar ouder dan Paul, die bekend werd als YouTuber voordat hij de overstap naar professioneel boksen maakte. Het wordt Tysons eerste professionele gevecht sinds 2005, al stond hij in november 2020 nog in een demonstratiewedstrijd tegenover Roy Jones Jr., met Jake Paul die toen op dezelfde avond tegen basketbalster Nate Robinson vocht.

Mike Tyson: "Ik ben degene die Jake Paul begon en die hem gaat afmaken"

Toen Tyson werd gevraagd naar zijn mening over Jake Paul als bokser, hield hij het kort: "Ik weet het niet," zei hij. "Hij is beter geworden sinds de eerste keer dat hij vocht. Ik was degene die hem lanceerde, ik liet hem vechten op mijn undercard vier jaar geleden. Niemand wist toen wie hij was. Dus ik heb hem begonnen, en waarschijnlijk ben ik degene die hem gaat afmaken."

De kritiek rondom het gevecht komt vooral voort uit zorgen over Tyson’s gezondheid. De twee zouden oorspronkelijk in juli vechten, maar het gevecht werd uitgesteld nadat Tyson medische problemen kreeg. Hoewel hij niet direct inging op zijn gezondheid, gaf hij wel een interessante reactie toen hij werd gevraagd naar de carrière van de NFL-speler Tua Tagovailoa, die bekendstaat om zijn vele hersenschuddingen.

Tyson’s antwoord leek ook zijn eigen situatie te weerspiegelen: "Laat me je dit uitleggen, sommige atleten moet je beschermen tegen zichzelf, omdat ze liever zouden sterven dan stoppen." Met die woorden suggereert Tyson dat hij, net als veel andere vechters, bereid is door te gaan, ongeacht de risico’s.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws