Nieuws

Mike Tyson wil in Amsterdam wonen: 'Nederlander worden'

Mike Tyson, de legendarische bokser, heeft sinds vorig jaar zijn eigen coffeeshop in hartje Amsterdam. En denkt er serieus over om te verhuizen naar onze hoofdstafd. Parra TV sprak hem over zijn nieuwe avonturen, zijn liefde voor vechtsporten en natuurlijk wat tips voor jonge vechters.

Mike Tyson geniet zichtbaar van zijn tijd in Amsterdam. Hij voelt zich hier zo thuis dat hij zelfs overweegt om er te blijven. "Misschien verhuis ik hier wel een dag en word ik burger," grapt hij. “Het is zo’n geweldige stad. Wie weet, misschien word ik wel een Nederlander!”

Tyson en Amsterdam: misschien wel een nieuwe thuis

Hoewel hij vooral bekend is om zijn bokscarrière, heeft Tyson inmiddels ook zijn plek gevonden in de zakenwereld. Zijn vrouw was de drijvende kracht achter zijn betrokkenheid in de cannabis- en mode-industrie. En met succes: “Mijn vrouw heeft me hier helemaal in meegenomen en daarom loopt het ook zo goed,” vertelt hij. Tyson is ook gek op mode: “Ik droeg altijd designerkleding en mensen vroegen waar ik het vandaan had. Dus ik dacht, waarom start ik niet mijn eigen kledinglijn?

Je zou denken dat Tyson elke week nog naar boksgevechten kijkt, maar dat blijkt niet zo te zijn. “Eerlijk gezegd ben ik een beetje verslaafd geraakt aan UFC. Ik kijk tegenwoordig meer naar Mixed Martial Arts dan naar boksen,” geeft hij toe. Volgens Tyson zit er meer actie in UFC: “Het is gewoon veel spannender. Je gaat naar een boksgevecht en moet wachten tussen de rondes, maar bij UFC is het altijd feest, ook ná het gevecht!”

Kickboksen en Glory: Rico Verhoeven

Tyson volgt Glory Kickboxing al een tijdje en is onder de indruk van Rico Verhoeven. “Rico is echt het gezicht van Glory,” zegt hij. Hoewel Tyson een bokser in hart en nieren is, heeft hij respect voor alle vechtstijlen: “Ik hou van vechten, in welke vorm dan ook.”

Aan het einde van het gesprek vroeg een jonge kickbokser Tyson om advies. Tysons antwoord was simpel, maar krachtig: “Doe wat niemand anders doet. Ren om 3 uur ’s nachts als iedereen slaapt. Train als de gym dicht is. Als zij drie uur trainen, train jij vier uur. Werk harder dan de rest.”

Mike Tyson mag dan niet meer in de ring staan, maar hij is nog steeds een grootheid in de vechtsport. Met zijn onverschrokken houding en zijn drang om nieuwe uitdagingen aan te gaan, blijft hij een inspiratiebron voor velen. Of het nu gaat om zaken, mode of vechtsporten, Tyson doet het altijd op zijn eigen manier. En dat maakt hem nog steeds een kampioen.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws