Mike Tyson onthult zijn redenen voor gevecht met Jake Paul Nieuws
Nieuws

Mike Tyson onthult zijn redenen voor gevecht met Jake Paul

Mike Tyson onthult zijn redenen voor gevecht met Jake Paul

Mike Tyson, inmiddels 58 jaar oud, staat op het punt om de confrontatie aan te gaan met de 27-jarige YouTube-ster en bokser Jake Paul. Hoewel de bokser aangeeft geen financiële motieven te hebben, blijft de vraag waarom Tyson, een levende legende in de bokswereld, ervoor kiest om opnieuw de handschoenen aan te trekken.

Tyson benadrukt dat hij geen geld nodig heeft, verwijzend naar zijn succesvolle cannabisbedrijf Tyson 2.0: “Ik kan elke dag op een cheque van mijn cannabisbedrijf wachten,” zei Tyson. “Dat is niets voor mij. Ik ben een man... Ik wil mezelf blootstellen aan risico.”

Mike Tyson zoekt de confrontatie met zichzelf

Tyson heeft altijd een unieke kijk gehad op wat hem motiveert. “Soms wil ik zien wie ik echt ben,” legde hij uit. “Ik wil weten waar ik echt van gemaakt ben.” Deze woorden sprak Tyson uit tijdens zijn commentaar bij het mixed martial arts-evenement Cage Wars 67 in New York, waar hij ringside zat met zijn zoon Amir.

Hoewel de reden voor zijn gevecht met Paul eerder onduidelijk was, lijkt Tyson nu vastbesloten om zichzelf opnieuw te bewijzen. Het gevecht, dat gepland staat voor 15 november in het AT&T Stadium in Arlington, Texas, wordt wereldwijd verwacht als een spectaculaire show, waarbij Tyson wil presteren zoals hij dat al deed sinds zijn veertiende.

Mike Tyson wil opnieuw schitteren op het wereldtoneel

Tijdens zijn aanwezigheid bij Cage Wars uitte Tyson zijn enthousiasme voor de sport. Het evenement vond plaats in Rivers Casino & Resort in Schenectady, New York, op slechts 180 kilometer van zijn geboortestad Brooklyn en ongeveer 50 kilometer van de plek waar hij onder leiding van de legendarische Cus D’Amato uitgroeide tot wereldkampioen zwaargewicht.

Hoewel de reguliere commentatoren de MMA-gevechten volgden, keerde het gesprek regelmatig terug naar Tyson en zijn gevecht met Jake Paul. Dit gevecht zal via Netflix wereldwijd te zien zijn. Jake Paul gaf onlangs aan dat hij zo’n 40 miljoen dollar aan het gevecht zal verdienen, maar Tyson bagatelliseerde de financiële drijfveer: “Dit gevecht gaat mijn leven financieel niet veranderen. Dit is gewoon wat ik wil doen.”

Herstel na een maagzweer en de voorbereidingen op het gevecht

Tyson had eerder last van een maagzweer, waardoor het gevecht werd uitgesteld. Inmiddels is hij hersteld en gaf hij aan dat zijn bloedwaarden bijna weer op niveau zijn. In juli hervatte Tyson zijn training, volgens zijn agent Andrew Ruf, en bereidt hij zich voor op het acht rondes durende gevecht van elk twee minuten.

Tyson erkent dat trainen op zijn leeftijd zwaarder is

Met nog twee maanden te gaan voor het gevecht, heeft Tyson al zes ronden gespart. Dat aantal zal oplopen naar tien ronden naarmate zijn voorbereiding vordert. Toch geeft Tyson toe dat trainen op 58-jarige leeftijd anders is dan toen hij op zijn twintigste de jongste wereldkampioen zwaargewicht in de geschiedenis werd. “Het gaat nu allemaal wat minder soepel,” vertelde hij.

Hij gaf zelfs toe dat het momenteel moeilijk is om te lopen, maar hij heeft vertrouwen dat hij in topvorm zal zijn tegen de tijd dat het gevecht plaatsvindt: “Over twee maanden ben ik perfect.”

Herstelmethoden: Van elektrische stimulatie tot stamcellen

Om te herstellen van de zware trainingssessies maakt Tyson gebruik van geavanceerde methoden zoals elektrische stimulatie en stamceltherapie. “Ik doe alles wat mij kan helpen,” zei hij, verwijzend naar zijn vastberadenheid om ondanks zijn leeftijd optimaal voorbereid in de ring te staan.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws