Nieuws

Mike Tyson slaat bokser knock-out in 89 seconden: 'Krachtpatser'

De wedstrijd die slechts 89 seconden duurde resulteerde in een overwinning voor Mike Tyson tegen Peter McNeeley. Op 19 augustus 1995 in de MGM Garden Arena keerde Iron Mike terug in de boksring na vier jaar afwezigheid.

Het gevecht welke precies 30 jaar geleden plaatsvond spreekt tot de verbeelding van veel fans. Zou Iron Mike het nog in zich hebben om in een snelle tijd een knock-out te forceren. En wel tegen Jake Paul wie hij op 17 november tegemoet treedt in de boksring.

Financieel gezien was de avond een groot succes voor alle betrokkenen. Tyson liep weg met een cheque van ongeveer 22 miljoen dollar. Terwijl McNeeley tevreden was met een opbrengst van zo'n 400.000 dollar. Een enorm bedrag in vergelijking met zijn eerdere carrièrehoogtepunt van 10.000 dollar.

Ook het komende gevecht tussen Tyson en Jake Paul zal veel geld opleveren voor de winnaar en verliezer. Immers is het een officieel prof gevecht. Netflix zendt het gratis uit en miljoenen fans worden verwacht te kijken. Maar waar komt het geld dan vandaan en hoeveel valt er te verdienen?

Tyson's 40 Miljoen Dollar Knock-Out

Tyson maakte gisteren tijdens een persmoment in New York bekend dat hij 40 miljoen zal vangen als hij Jake buiten westen mept. He geld wordt ingebracht door verschillende sponsoren.

De MGM profiteerde destijds enorm van Tyson's terugkeer en beleefde waarschijnlijk de meest lucratieve avond in de geschiedenis van het hotel. De wedstrijd trok een uitverkocht publiek van 16.736 toeschouwers. Waaronder gokkers beroemdheden en nieuwsgierige fans. De massale toestroom van mensen zorgde voor een bijna ondoordringbare menigte. Waardoor het 40 minuten duurde om slechts 400 meter van de arena naar de uitgang te lopen.

Een farce vermomd als een bokswedstrijd

Ondanks het financiële succes, was de wedstrijd zelf een schandelijke vertoning. Peter McNeeley was zorgvuldig uitgekozen als tegenstander zonder enige echte kans om te winnen. De strijd verliep zoals voorspeld, en de mismatch bevestigde de verwachtingen van critici. De wedstrijd eindigde technisch gezien in een diskwalificatie toen Vinny Vecchione, de trainer van McNeeley, de ring in sprong om zijn vechter te beschermen na de tweede knockdown.

Zal het ook zo verlopen tussen Jake Paul en Mike Tyson, wordt het een nep gevecht of zal er een klinkende verrassing plaatsvinden. 17 november zal uitwijzen of Iron Mike nog net zo hard kan stoten of dat Jake toch echt kan boksen.

19 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws