Nieuws

Mike Tyson ziet ze vliegen: wie had dit verwacht?

Mike Tyson staat bij velen bekend als de bokslegende die de ring domineerde, maar wist je dat hij ook een enorme liefde voor duiven heeft en deze graag ziet vliegen? In de video "King of the Air" geeft Tyson een kijkje in zijn leven buiten de sport, waar hij zich richt op het fokken van Zuid-Afrikaanse rolduiven.

Een onverwacht verhaal dat laat zien dat er veel meer achter deze man schuilt dan alleen kracht in de boksring.

Mike Tyson’s liefde voor duiven begon al op jonge leeftijd

Al sinds zijn tiende is Tyson bezig met duiven. Wat voor velen een verrassende hobby lijkt, is voor hem een levenslange passie. In de video zien we hoe hij vol enthousiasme praat over zijn rolduiven, die speciaal zijn gefokt voor hun unieke vlieg- en rolgedrag.

Tyson legt uit hoe hij de beste vogels selecteert om ze vervolgens samen te laten vliegen en te trainen voor competities. Voor hem draait het niet alleen om kracht en techniek in de ring, maar ook om de precisie en gratie van zijn vogels in de lucht.

Het verhaal achter zijn Zuid-Afrikaanse rolduiven

De duiven die Tyson met trots toont, komen voornamelijk uit Zuid-Afrika, een van de beste landen ter wereld op het gebied van rolduiven. Tyson vertelt dat hij vogels uit zowel Zuid-Afrika, Engeland als Ierland importeert om deel te nemen aan wereldkampioenschappen voor rolduiven.

"Deze vogels zijn niet alleen mooi om te zien," zegt hij, "ze winnen ook prijzen." Het fokken en trainen van deze duiven vereist toewijding en zorg, iets waar Tyson duidelijk veel passie voor heeft.

Een onverwachte kant van de bokslegende

Wat de video zo boeiend maakt, is hoe het een totaal andere kant van Tyson laat zien. Waar hij in de ring bekendstaat om zijn brute kracht en agressie, is hij hier zacht en gepassioneerd over zijn vogels.

In een grappige opmerking vertelt hij zelfs hoe een van zijn duiven bijna zijn oog verloor door een ongeluk, maar gelukkig herstelde de vogel. Het is duidelijk dat Tyson niet alleen voor zijn vogels zorgt, maar er ook echt een emotionele band mee heeft.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws