Nieuws

Mike Tyson’s geheim: De MMA-killer die hem stil kreeg

Als je aan Mike Tyson denkt, stel je je waarschijnlijk een brute bokskampioen voor die niemand ontzag toont. Maar als het gaat om zijn favoriete vechter in de MMA, dan wijst hij zonder aarzeling naar Fedor Emelianenko. Ja, zelfs Tyson, de man die zelf miljoenen fans inspireerde, kijkt op naar Fedor.

En eerlijk gezegd, dat is niet zo gek. Fedor is misschien niet de luidste of de meest opvallende persoon, maar zodra hij de kooi instapte, werd hij een stille, dodelijke kracht. "Fedor is een ninja," zei Tyson ooit. "Hij zegt niks, maar hij laat zijn vuisten het werk doen."

De gewone man die een legende werd

Buiten de kooi zou je Fedor waarschijnlijk niet eens opmerken. Hij loopt er gewoon bij als een doorsnee man, geen macho die alle ogen naar zich toe trekt. En dat maakt hem juist zo interessant. Terwijl veel vechters schreeuwen en met hun spieren pronken, liet Fedor gewoon zien wat hij kon zonder een woord te veel te zeggen. Mike Tyson waardeert dat.

"Hij doet zijn ding en gaat weer verder, zonder al die show," zei Tyson in een interview. Die nuchtere houding, dat vermogen om zichzelf te blijven terwijl hij de wereld van MMA domineerde, maakt Fedor een legende op zijn eigen, unieke manier.

Fedor vs. Jon Jones: Wie is de echte GOAT?

Natuurlijk, tegenwoordig gaat het vaak over Jon Jones als de beste aller tijden. Maar voor iemand als Mike Tyson, die zelf weet wat het is om aan de top te staan, blijft Fedor de echte standaard. Jones is misschien nu het gezicht van MMA, maar voordat hij de kooi betrad, was het Fedor die de lat torenhoog had gelegd. F

edor’s CV zit vol namen waar de meeste vechters van zouden dromen. Hij was de "Michael Jordan" van MMA nog voordat mensen Jon Jones die titel gaven.

Fedor was misschien niet de grootste of de luidste, maar hij wist precies hoe hij zijn tegenstanders moest uitschakelen. En daar draait het om, toch?

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws